Aleșii din Consiliul Local Bacău s-au ciorovăit, din nou, într-o ședință publică, care a avut loc ieri, încercând să obțină puncte într-o confruntare care ar fi trebuit să aibă ca obiect problemele orașului și nu ego-ul unora dintre aleși.
S-a discutat cu vehemență și destul de aprins pe marginea subiectului referitor la bugetul municipului, afirmându-se că se cheltuie mai puțin din bugetul local dar că ne îndatorăm de pe urma creditelor pe care le-am accesat recent.
Consilierul a mai menționat că lipsa unei situații centralizate a acestor proiecte de investiții spune multe despre managementul Primăriei Bacău.
„Sunt o serie de elemente pe care trebuie să le discutăm și mă bucur că ați ridicat aceste probleme, iar în fața cetățenilor suntem la fel de responsabili cu privire la tot ce se întâmplă în acest oraș” i-a răspuns primarul Cosmin Necula.
„Pe de altă parte, reiterez că am preluat împreună cu domnii viceprimari, cărora le mulțumesc pentru colaborarea pe care o am, o primărie care nu avea nici un fel de proiect, nu avea nici un fel de idee la ce proiecte care urmează să se deruleze ca și instituție.
Vreau să fac mențiunea că un oraș nu funcționează doar din banii alocații pe investiți, un oraș funcționează și pe baza altor capitole financiare care îi asigură dezvoltarea”.
Primarul a mai subliniat că anul acesta a fost dedicat proiectării, urmând ca 2018 să fie un an al șantierelor. El a recunoscut și existența unei probleme în ceea ce privește capitolul modernizării străzilor, unde dintr-o alocare de 12,7 milioane de lei s-au cheltuit abia 900.000.
Viceprimarul Constantin Scripăț a anunțat că legislația stufoasă este un alt motiv pentru care lucrurile merg greu. Totuși, el a anunțat că s-a semnat avizul pentru modernizarea străzii Mușcatelor din carterul Izvoare, la documentația căreia se lucrează de peste un an și dacă ar fi fost vorba de o suma care să oblige la realizarea unei licitații, procedura ar mai fi durat încă un an.
În cadrul ședinței de marți a fost și votată finanțarea proiectului „Profesorul secolului XXI” popus de satul Costești din Republica Moldova. Primarul din Costești a venit să îi roage pe consilieri să voteze proiectul și să-i mulțumească primarului pentru interesul arătat față de proiect.
„Proiectul privește dezvoltarea competențelor digitale a 50 de profesorii pentru că știm foarte bine că, educația se realizează și prin intermediul calculatoarelor. Noi vă mulțumim și sperăm ca acest proiect să fie aprobat.”
Natalia Petrea, primarul satului Costești din Republica Moldova
Joi, o ședință extraordinară
Primarul Bacăului a anunțat că joi va fi programată o ședință extraordinară de consiliu, pentru a se vota alocarea unor fonduri pentru organizarea, împreună cu Universitatea „George Bacovia” a celei de a III-a ediții a Conferinței naționale „Devianță și Criminalitate. Evoluție, Tendințe și Perspective- DECRET” în perioada 09- 10 noiembrie 2017.