Joi, 30 ianuarie, a avut loc prima ședință ordinară din acest an a Cosiliului Județean Bacău, eveniment la care au participat aproape toți aleșii județului. Astfel, cu excepția primului punct de pe ordinea de zi (referitor la demisia consilierului județean Mihai Mititelu care, inițial, urma să fie numit în postul de subprefect al județului), toate cele 22 de propuneri au fost aprobate de consilieri.
Unul dintre cele mai importante puncte s-a referit la aprobarea proiectului privind reparațiile capitale la Secția de gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău. Mai exact, aleșii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului.
„Mergem, în continuare, cu investițiile. Pregătim documentații pentru viitoarele lucrări de investiții, astfel încât să dăm drumul la proceduri, le aprobăm înainte de buget, pregătim bugetul. Din păcate, spre deosebire de anul trecut, de la guvernul liberal am primit, anul acesta, cu 75 de milioane de lei mai puțin”, a arătat Sorin Brașoveanu, președintele CJ Bacău.
Investițiile de la această secție se vor cifra la peste 4,5 milioane de lei, aici urmând a se face lucrări ample de recompartimentare și reamenejare, înlocuire a instalației termice, redimensionare a instalațiilor electrice, iluminat computerizat cu LED-uri cu programare BMS (o soluție modernă de management al iluminatului) etc.
„Noile lucrări vor asigura creșterea calității și eficienței actului medical, satisfacerea pacienților și a personalului medical, eliminarea unor riscuri în funcționare și reducerea costurilor cu energia și utilitățile”, se arată în proiect. De reținut că a fost adoptată prima variantă de reabilitare propusă, respectiv cu păstrarea numărului preponderent de 6 paturi în fiecare salon, în dauna scenariului doi, care deși mai modern și mai scump, ar fi dus la defavorizarea pacienților, prin reducerea numărului de paturi.
Un alt punct important votat de consilieri s-a referit la proiectul reparării capitale a centralei termice de la SJU Bacău, și a rețelelor aferente. În prezent, necesarul de energie termică pentru încălzire, preparare apă caldă de consum şi climatizare se asigură cu vechile cazane, care au durată de funcționare expirată, reautorizarea lor presupunând cheltuieli foarte mari.
În aceste condiții, s-a propus înlocuirea cazanelor vechi cu 4 cazane noi cu funcţionare în regim de condensare a gazelor arse, precum şi înlocuirea utilajelor și reţelei termice aferente. Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 4,5 milioane de lei. S-a mai discutat și despre actualizarea redevențelor anuale pentru cabinetele medicale concesionate, prețurile medii la principalele produse agricole, organizarea rețelei școlare de învățământ special, stabilirea salariilor de bază ale angajaților din aparatul de specialitate aflat în subordinea CJ ș.a.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.