Manifestările științifice anuale ale Universității „George Bacovia” din Bacău au continuat joi cu prima sesiune în plen a două conferințe reunite: „Economy, Transdisciplinarity, Cognition”- ediția 7/2019 și „Devianță și Criminalitate. Evoluție, Tendințe și Perspective DECRET”- ediția 5/2019.
La aceste conferințe au fost înscriși peste 200 de participanți, cadre didactice, cercetători, specialiști și experți în domeniile Economic, Administrație Publică și Drept. Invitații au venit de la mai multe universități de prestigiu din țară, dar și din Italia, Japonia și Republica Moldova. Sesiunea în plen a celor două conferințe s-a bucurat la start de prezența președintelui Consilului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, și a primarului municipiului Bacău, Cosmin Necula, care au transmis un gând bun participanților la aceste evenimente.
În plen au luat cuvântul și au expus temele pentru aceste conferințe prof. univ. dr. Ing. dr.habil Aurel-Mihai Țîțu, proaspăt laureat cu titlul de Doctor Honoris Causa al universității băcăuane, și prof. Ph D. Hitomi Takemura din Japonia. După evenimentul în plen, cele două conferințe au avut fiecare plenul lor, urmate de lansări de carte și un concert susținut de elevii Colegiului Național de Arte „George Apostu” Bacău. Pe holurile universității a fost amenajată și „Aleea Prevenției”, unde au expus zece instituții din zona ordinii și siguranței publice, dar și de la Direcția de Sănătate Publică, Direcția Generală de Protecția Copilului, Direcția de Asistență Socială, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, Poliție, Poliție Locală, Jandarmi și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.
„Conferința națională cu participare internațională «Devianță și Criminalitate. Evoluție, Tendințe și Perspective – DECRET» reprezintă un eveniment organizat cu scopul de a încuraja activitatea de cercetare și analiză, în vederea identificării celor mai performante modalităţi de prevenire și combatere a multiplelor forme de devianţă şi delincvenţă, oferind, totodată, un cadru academic adecvat explorării științifice proactive. Sunt extrem de mulțumit de evoluția activităților, oaspeții noștri au fost încântați de tot ce am realizat împreună în aceste zile în universitatea noastră.
Ne îndreptăm cu pași repezi spre conferința internațională DECRET de anul viitor”, a declarat conf. univ. dr. Nelu Niță.
Cele două conferințe pe secțiuni vor continua și vineri, în ultima zi a Manifestărilor științifice, după care este programată o masă rotundă cu privire la implicarea Universității „George Bacovia” în procesul de recrutare a resurselor umane precum și o vizită la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare de la Târgu Ocna, unde va avea loc și o sesiune de dezbateri și comunicări.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.