15 noiembrie 2024

Conferinta regionala in proiectul EVA. “Suntem discriminate daca dorim sa fim!”

EVA (Evolutie, Valoare, Antreprenoriat) este un proiect care are in centrul atentiei femeia si problemele cu care se confrunta ea, azi, pe piata muncii. Programul este derulat de FSC, DGASPC Sector 6 Bucuresti si Asociatia Four Change.

Datorita acestuia, 250 de femei din judetul Bacau vor beneficia de cursurile de calificare organizate de FSC. Una dintre activitatile proiectului EVA a fost conferinta regionala gazduita de Hotelul “Dumbrava”, la sfârsitul saptamânii trecute. In prima parte au fost oferite date privind accesul femeilor pe piata muncii in judetul Bacau.



In partea a II-a, au fost prezente la dezbatere patru femei de succes. Fiecare a impartasit din experienta sa si a vorbit despre secretele care asigura succesul profesional sau antreprenorial. Povestind despre inceputurile firmei Grafit Invest, Otilia Lupu a afirmat ca “determinarea e factorul cheie”, nu banii, si a marturist ca s-a sprijinit foarte mult pe familie.

Irina Stanciuc, manager Selgros pe mai multe judete, care a vorbit despre ce inseamna sa lucrezi intr-o multinationala, a afirmat ca e important sa ai o atitudine corecta: “Sa fii pozitiv, sa fii orientat spre calitate si sa fii dedicat”.

E important, de asemenea, “sa ai o echipa solida”. Elena Mitrea, invitata sa vorbeasca despre rolul femeii in politica, a declarat ca nu se considera o femeie de succes, desi a avut multe reusite in viata: a fost inginer intr-o mare fabrica de textile, designer, directorul acelei fabrici, apoi senator de Bacau.

Prezentul inseamna, pentru ea, “un alt inceput”. Tatiana Soldeanu, director de marketing la ND Pharma, crede ca femeile sunt defavorizate doar daca doresc sa fie. “Sa faci ceea ce iti place” e prima conditie a succesului. Alti factori ar fi “sa ai curaj”, “sa inveti din greseli” si “sa nu-ti sabotezi visul”. Concluzia a fost ca “sta in puterea noastra sa fim nemaipomenite, sa ne simtim nemaipomenit.”

Pâna acum, 60 de femei din judetul Bacau au fost pregatite, gratuit, de FSC in meserii din domeniul social. Exista deja un grup format la Corbasca pe servicii de ingrijire la domiciliu, unul care invata meseria de baby sitter si altul pregatit in meseria de lucrator social. Programul se adreseaza in special femeilor defavorizate din mediul rural.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014