Pentru o zi municipiul Oneşti a fost un adevărat „centru naţional” al dansului modern. Aici, la Concursul Naţional „Meridianele Dansului”, ajuns la ediția a XVI-a, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor s-au întâlnit numeroase formaţii, cu peste 800 de concurenţi, din 34 de judeţe. Cercul de dans modern de la Filiala Clubului Copiilor Oneşti a Palatului Copiilor Bacău a fost instituţia organizatoare.
Acest concurs a fost deschis prin scurte alocuţiuni rostite de către prof. Camelia Popa, inspector şcolar pentru Educaţie permanentă şi Mentorat al ISJ Bacău, de prof. Nela Dumea (director al Palatului Copiilor Bacău) şi de prof. Mariana Oşteanu, ce coordonează Cercul de dans modern de la Clubului Copiilor Oneşti.
Primele formaţii care au urcat pe scenă, în faţa unei săli pline de iubitori ai dansului modern, au fost cele de la categoriile 6 – 8, 9 -10 şi 11 -12 ani, cu nume pline de fascinaţie („Fetiţele zglobii” din Râmnicu Sărat, X Dance – de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Bacău, „Aristocrats” din Ploieşti, „Fantasy” – Târgu Mureş şi altele), care s-au întrecut în prezentarea mai multor genuri de dans modern: fantezie coregrafică, dans de caracter, show revue, majorete. Într-o altă „sesiune”, au evoluat şi formaţiile de la categoriile de vârstă 13 – 14 şi 15 – 19 ani, la care judeţul Bacău a fost reprezentat de formaţiile filialelor din Oneşti şi Moineşti ale Palatului Copiilor Bacău.
Spectacolul oferit pe parcursul concursului a fost unul total, care a scos cel mai mult în evidenţă „eleganţa, frumuseţea, mişcarea dar şi numărul mare de formaţii participante” – după cum a menţionat prof. Nela Dumea. Juriul a fost format din profesorii Camelia Popa, Nela Dumea, Radu Ghiciuşcă (de la Palatului Copiilor Bacău), arbitrul internaţional Aurica Nistor, Carmen Ruja (ambele, de la Colegiul Sportiv „Nadia Comăneci”), Luminiţa Răileanu (gimnastă în „echipa de aur” a României de la Olimpiada de la Montreal, în prezent profesor de educaţie fizică la Şcoala Gimnazială „Ghiţă Mocanu” din Oneşti).
Despre această manifestare prof. Aurica Nistor ne-a declarat: „A fost un concurs de mare ţinută, foarte bine organizat. Apreciem eforturile doamnei profesoare Mariana Oşteanu care a fost perseverentă, ea putând organiza până în prezent 16 ediţii ale acestui concurs naţional. Din punct de vedere artistic dansurile au fost bine realizate, mai multe formaţii oferind un spectacol foarte frumos”.