Sâmbătă, 10 octombrie, pe lacul Bacău II, (gura canalului UHE Bacău) Centrul Regional de Ecologie Bacău, în parteneriat cu Mara Design și Grupul Pescarilor din Bacău, va organiza a XIII-a ediție a Cupei Toamnei la Răpitor. Speciile care vor fi punctate sunt: știuca, bibanul și șalăul. Programul concursului se va desfășura începând cu ora 06.00, când se va face prezența participanților. La ora 07.00 va avea loc ședința tehnică, urmată de pregătirea concurenților. Startul competiției se va da la ora 08.00, pentru o singură manșă, cu o durată de 6 ore. La ora 14.30 participanții sunt invitați la o masă oferită de organizatori.
Festivitatea de premiere, unde prezența este obligatorie, va avea loc la ora 16.00. La înscrierea în concurs pot participa doar pescarii care prezintă talon ANPA pentru anul 2020, emis de către orice asociație de pescuit din România. Pot participa și concurenți sub vârsta de 18 ani, dar numai cu acordul scris al părintelui sau tutorelui. Taxa de participare este de 200 lei pe echipă, sau 100 lei pentru pescarii care vor concura individual. Numărul maxim de sportivi admiși în concurs este de 40 (echipe sau concurenți individuali). Premiile constau în sume de bani și echipamente de pescuit, oferite de sponsori.
Pentru deplasarea pe apă cu bărcile, se recomandă folosirea motoarelor electrice sau a vâslelor. Concursul se va organiza în regim: prinde – masoară – eliberează. Vor exista 2 puncte de măsurare (pe mal și pe luciul apei, balizate vizibil). Purtarea vestei de salvare este obligatorie. Este permisă folosirea numai a nălucilor (momelilor) artificiale: voblere, năluci suple, metalice. Concursul se va desfășura cu respectarea normelor de distanțare socială în vigoare. Toți participanții (sportivi, arbitri, organizatori, voluntari, reprezentanți ai presei) vor fi trecuți pe o listă nominală, pentru a facilita o eventuală anchetă epidemiologică. Organizatorul va pune la dispoziția concurenților, măști de protecție precum și dezinfectant pentru mâini.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.