6 iulie 2024
ActualitateConcurs de legendă, la Slănic-Moldova!

Concurs de legendă, la Slănic-Moldova!

În Parcul ,,Central” din stațiunea Slănic-Moldova, se va da startul, sâmbătă, 6 iulie, în probele din cadrul Concursului de alergare montană ,,Legendele Nemirei”, aflat la ediția a șaptea.

În programul ediției din acest an sunt cuprinse trei probe de alergare, respectiv SemiMaraton, Cros și Cursa Copiilor.



Proba de SemiMaraton se va desfășura pe o lungime de aprox. 25 km, cu o diferență pozitivă de nivel de 1.100 metri. Startul se va da din Parcul ,,Central”, pe următorul traseu: Valea Pufului, drum forestier, Valea Slănicelului, Popas turistic ,,Camping”, Muntele ,,Dobru”, Valea ,,Dobru”, Muntele ,,Cerbu”, Pârtia de schi ,,Nemira”, Parc ,,Central”.
Proba de Cros se va derula pe o lungime de aprox. 14 km cu o diferență pozitivă de nivel de 700 m. Startul se va da tot din parcul stațiunii, pe traseul: Parc ,,Central”, Valea Slănicului, Muntele ,,Dobru”, Valea ,,Dobru”, Muntele ,,Cerbu”, Pârtia de schi ,,Nemira”, Parc ,,Central”.

Cele două probe vor începe sâmbătă, la ora 9.00, urmate de proba Cursa Copiilor (de la ora 13.00) și festivitatea de premiere (ora 15.30).

,,Este o sărbătoare a poveștilor frumoase, a stării de bine și a camaraderiei alergătorilor. Și anul acesta, vrem să facem o ediție și mai specială, în primul rând pentru concurenți. Pregătim cu drag premii fabuloase pentru câștigători, dar și concursuri diverse pentru toți participanții, tombole si surprize. Pe 6 iulie 2024, toți alergătorii montani sunt așteptați la startul competiției `Legendele Nemirei`”, a spus Elena-Mihaela Anton, președinta Asociației ,,Prietenii Slănicului” și inițiatoarea acestui proiect, care nu este doar un eveniment sportiv, ci și unul cu un puternic mesaj ecologic și social​​.

Evenimentul de la Slănic-Moldova este și unul caritabil, desfășurat în beneficiul Centrului pentru Servicii Sociale ,,Sf. Luigi Scrosoppi” din Slănic-Moldova, cartier Cireșoaia.
Concursul poartă numele și este inspirat de ,,Legenda Nemirei”, considerată de către criticul și istoricul literar, Alex Ștefănescu, ,,o adevărată perlă a eposului popular românesc”, descoperită și culeasă de către regretatul medic specialist balneolog și publicist, dr. Romulus C. Busnea.

Evenimentul este organizat de Asociația ,,Prietenii Slănicului”, în parteneriat cu Primaria Slănic-Moldova, ,,CAS Cultural Artistic and Sport”, ,,Smart Wood” și Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău.

Romulus-Dan BUSNEA



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri