Angajatii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Bacau au protestat pentru a doua zi consecutiv fata de neajunsurile care s-au adunat in ultimii ani la nivelul institutiei.
Astfel, timp de o ora si jumatate, comisarii Protectiei Consumatorilor au oprit lucrul (fata de doar o ora in ziua precedenta), gest prin care au dorit sa atraga atentia asupra salarizarii inacceptabil de mici a functionarilor publici din acest sector.
Totodata, actiunea aduce in discutii si discordantele extrem de mari care exista pe plan salarial între acestia si ceilalti functionari publici cu atributii similare.
Protestul se desfasoara aproape in toata tara, plecând de la gestul pe care l-au facut initial comisarii Protectiei Consumatorlor din Brasov si se prefigureaza a se accentua pâna când autoritatile nu vor lua masurile solicitate de sindicalisti: cresterea salariilor, egalizarea salariilor functionarilor care au aceeasi functie, vechime si aceleasi conditii de munca, acordarea de vouchere de vacanta, acordarea celui de-al 13 salariu.
„Vad ca se negociaza, si se tot negociaza, dar nu stiu daca e normal sa se negocieze pentru decenta”, a declarat comisar Adrian Rosca, liderul de sindicat al salariatilor CJPC Bacau.Conducerea CJPC Bacau a subliniat ca aceasta manifestare a nemultumirilor functionarilor nu a perturbat in niciun fel activitatea institutiei.
„Consumatorii nu au nicio vina, de aceea au fost primite sesizari din partea lor in tot acest timp. Dar actiunea de protest este legala si justificata in acelasi timp. De altfel, si noi am facut numeroase demersuri, in repetate rânduri, la esaloanele superioare, atragând atentia asupra faptului ca angajatii sunt nemultumiti atât de salarii cât si de conditiile de munca”, a declarat Alin Nastasa, seful CJPC Bacau.
Protestele comisarilor Protectiei Consumatorilor par sa fi avut efect cel putin in rândul sindicalistilor afiliati la Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP) (organizatie sindicala care reuneste functionarii publici din administratia publica centrala si locala).
Acestia s-au aratat solidari cu protestatarii, subliniind ca, prin actiunile lor, guvernantii au determinat ca „la nivelul unor judete, aceasta institutie (Protectia Consumatorilor n.r) sa functioneze la cota de avarie, cu pâna la doua echipe de control, afectând astfel interesul consumatorilor”.
In acest context, in perioada urmatoare, nu este exclus sa apara manifestari de protest mult mai ample, în conformitate cu prevederile legale, ajungându-se chiar si la greva generala.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.