Incalzirea treptata a vremii le-a dat curaj comerciantilor care vând fructe, legume si zarzavaturi sa revina la tarabele din Piata Sud. Joi dimineata, puteai zari pe tarabe fasole boabe, cartofi, malai, conserve facute in casa, siropuri, dulceturi, radacinoase, muraturi si citrice.
Merele, salatele, ardeii, rosiile si dovleceii pot fi cumparate din hala de lactate, acolo unde pe timp de ger s-au retras mare parte dintre comercianti pentru a-si proteja marfa de inghet.
„Am iesit la taraba pentru ca nu suportam inghesuiala si mirosul din hala. Nu mai este chiar atât de frig, iar eu sunt obisnuit sa rezist la temperatura de afara. Azi am venit la piata cu morcov, patrunjel, telina, fasole, niste sfecla rosie la borcan, ardei iuti si câteva muraturi. Trebuie sa ies pentru ca nu pot sa stau inchis in casa. Trebuie sa vad lumea, sa socializez si sa-mi vând marfa”, spune nea Nicu.
La alta taraba, o femeie isi aranja marfa. „Fie ca e frig sau cald, lumea tot se misca. Oamenii care sunt obisnuiti sa faca piata vin si ne cauta. Nu venim nici noi de prea mult bine sa inghetam la taraba, insa, in lipsa unui alt loc de munca trebuie sa ne câstigam si noi existenta”, declara Mariana Dumitru.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.