Alunecarea de teren a stagnat iar acel amestec de mâl, pietre si copaci a inceput sa se intareasca. Cu toate acestea, autoritatile locale ramân in alerta si asta pentru ca, dupa ploaia de marti dupa amiaza, materialul care curge de pe versanti a trecut de drumul forestier si a ajuns la circa 100 de metri de zona locuita.
Pentru a proteja casele si a putea interveni cu camioane si pe aceasta parte, s-a luat decizia demolarii unei locuinte pentru a se face loc de actiune pentru utilaje.
„Acum situatia este sub control. Alunecarea s-a oprit, speram sa fie cald in continuare si sa se usuce. Camioanele au carat pamânt pâna dimineata la ora 5.00.
Joi asteptam sa ajunga in zona specialisti de la Bucuresti, care sa analizeze situatia”, a declarat Viorel Miron, primarul orasului Comanesti. Motive de ingrijorare le da si pârâul care curgea printre cei doi versanti si care acum a disparut, cel mai probabil in acest amestec mlastinos care a venit la vale chiar pe albia lui si nu este exclus sa intretina umezeala si chiar sa favorizeze alunecarea.
Pentru ca nu se stie cum vor evolua lucrurile, s-a dat ordin de evacuare pentru alte 21 de familii, in total fiind vorba de 60 de persoane. Oamenii nu si-au parasit inca gospodariile, dar sunt pregatiti sa plece in orice clipa, daca situatia o va impune. In prima zi din saptamâna, 12 familii au fost evacuate.