25 decembrie 2024

Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” își promovează oferta educațională

Ca în fiecare an, Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” își deschide porțile absolvenților de clasa a VIII-a, dar și colegilor lor mai mici, absolvenți ai ciclului primar.

Pentru cei mai mici dintre candidați, oferta educațională a colegiului include două clase de a V-a (56 de locuri), pentru care înscrierea se va face până pe data de 5 iunie a anului curent. În funcție de numărul de candidați înscriși, într-o ședință a consiliului de administrație, vom decide o formă de departajare a acestora, dacă situația o va impune, conform prevederilor legislative în vigoare.



La clasa a 9-a, planul de școlarizare pentru anul viitor prevede 9 clase, din care 4 cu profil uman, iar 5, cu profil real.

Dacă doriți ca parcursul dumneavoastră educațional și profesional să se orienteze spre facultăți precum: Drept, Academia de poliție, Litere, Științe politice, Relații internaționale, Istorie, Filozofie, Geografie, Amenajarea teritoriului etc., cu siguranță specializările profilului uman sunt cea mai bună opțiune, oferta noastră incluzând: o clasă de filologie – intensiv engleză (28 locuri), o clasă de filologie bilingv (28 de locuri), o clasă de științe sociale – intensiv engleză (28 locuri) și o clasă de științe sociale (28 locuri). Proiectele Erasmus, dar și colaborările și parteneriatele inițiate de profesorii colegiului nostru cu siguranță vor contribui la formarea unor competențe de lucru superioare, ce vor permite aprofundarea și mai buna cunoaștere a limbilor străine, dar și o abordare aplicată a disciplinelor socio-umaniste.

Dacă planurile dumneavoastră de viitor includ o carieră în domeniul medicinei, geneticii, biologiei celulare, biochimiei, al chimiei, atunci cu siguranță cele 3 clase de științe ale naturii sunt cea mai indicată alegere: 1 clasă de științe ale naturii cu profil intensiv engleză (28 de locuri) și două clase de științe ale naturii fară studiul intensiv al unei limbi străine (56 de locuri). Elevii acestor clase se află pe primele poziții la olimpiadele județene și naționale de specialitate, anul trecut elevul Pintilie Sebastian Romeo obținând argintul pentru România la Olimpiada Internațională de Biologie.

Și clasele de matematică – informatică (o clasă de matematică – informatică – intensiv engleză, 28 locuri; 1 clasă de matematică – informatică, 28 locuri) sunt o alegere optimă pentru candidații facultăților din cadrul Universității Politehnice (Cibernetică, Calculatorale, Automatizări, Inginerie), dar și o cale sigură de reușită spre Academia Tehnică Militară, Facultatea de Matematică sau de Informatică. Sub patronajul Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” Bacău se editează International Journal of Geometry, revistă bianuală, rezultatul colaborării dintre colegiul nostru și Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, cu un staf editorial din care fac parte 30 de profesori ce aparţin unor mari universităţi din SUA, România, Spania, Iordania, Polonia, Bulgaria, Turcia, editorul șef al jurnalului fiind domnul profesor doctor Cătălin Barbu. Calitatea şi originalitatea articolelor publicate în cei 9 ani de la apariție a făcut ca revista să fie recenzată în cele mai importante baze de date din lume: Academic Resource Index, Mathematical Reviews, Zentralblatt MATH.

Pentru admiterea în învățământul liceal de stat în clasa a IX-a, cu predare a unei limbi moderne în regim bilingv, conform Art. 1 al Anexei 4 din OMEC 4317/21.05.2020, proba de verificarea cunoștințelor la limba modernă constă în recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute pe parcursul ciclului gimnazial la limba modernă pentru care se optează la admiterea în clasa a a IX-a cu predare a unei limbi moderne în regim bilingv sau a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine. Se vor echivala și se vor recunoaște și rezultatele obținute la etapa națională a olimpiadelor de limbă străină. Echivalarea probei de verificare și verificarea portofoliilor (pentru elevii care nu au studiat această limbă) se realizează la nivelul fiecărei unități de învățământ gimnazial.

Prevederile aceleiași metodologii se aplică și pentru candidații care vor să opteze pentru clasele cu predare în regim intensiv a unei limbi moderne.

Toate informațiile legate de admiterea la liceu sau în clasa a V-a le găsiți pe site-ul colegiului. Pentru întrebări suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon 0234/512607 sau la adresa cnva_bacau@yahoo.com.

Vă așteptăm cu drag!

Prof. Adriana Măcincă, director



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img