28 decembrie 2024

Colegiul Național „Grigore Moisil” Onești este școală-ambasador EPAS

Colegiul Național „Grigore Moisil” Onești este una dintre cele 25 de instituții de învățământ din întreaga țară care, în anul școlar 2018-2019, au candidat în programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European”- EPAS și au obținut titlul de Școală-ambasador.

Ceremonia de acordare a titlului de Școală-ambasador EPAS și a diplomelor pentru profesorii – ambasadori seniori și elevii – ambasadori juniori, premiați în ediția a III a 2019 a acestui program european, a avut loc la București, la Biroul de Legătură al Parlamentului European în România.
Proiectul EPAS a răspuns nevoilor ambasadorilor seniori (profesori) și ambasadorilor juniori (elevii/tinerii liceeni) de a fi informați despre Uniunea Europeană, de a cunoaște instituțiile europene și rolul lor, de a conștientiza importanța participării la alegerile europarlamentare și la viața democratică a societății în care trăiesc. Prin proiectul EPAS s-a înființat în școală un club european unde este activ un punct de informare despre Uniunea Europeană care poate fi vizitat și de alți elevi, părinți și profesori din comunitate, la Ziua Porților Deschise, de Ziua Europei sau cu prilejul altor evenimente pe care Colegiul Național „Grigore Moisil” Onești le organizează în context european.



Echipa de proiect EPAS a Colegiului Național „Grigore Moisil” Onești a fost formată, în anul școlar 2018-2019, din ambasadori seniori (prof. Măriora Brescan, director; prof. Cristina-Lăcrămioara Buzatu, director adjunct; prof. Virginia-Smărăndița Brăescu, coordonator program EPAS în școală, prof. Daniela Florea; prof. Cristina Matei; prof. Claudiu-Aurelian Visciun) și ambasadori juniori – elevi (Teodora Gaftoi, Oana-Isabela Gondoș, Andrada Bratoveanu, Elena-Cristiana Șandru,Adrian-Ionut Racheru, Mara-Ruxandra Roșu, Ana-Alexandra Buzatu, Bogdan Costandiș, Antonia Constandoiu, Camelia-Maria Lichi, Alexandra-Elena Avărvarei, Viorel Vojocea, Ana-Maria Mircioiu, Ana-Maria Trifan, Andreea Stanciu, Delia-Elena Iosub, Andreea-Lorena Savin, Ana-Maria Bogdăneanu).

În ultimii trei ani, programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European”- EPAS s-a desfășurat și în România, în 75 de școli selectate de Ministerul Educației Naționale, care au candidat în cele trei ediții ale proiectului (câte 25 de școli în fiecare ediție) și au obținut, în urma activităților desfășurate în școală și în comunitate de către ambasadorii seniori și juniori, titlul de Școală-ambasador EPAS. Toate școlile câștigătoare ale titlului de Școală-ambasador EPAS vor continua să fie active în acest program educațional, prin selecția anuală a altor ambasadori seniori și juniori care doresc să se implice pentru a contribui la informarea despre construcția europeană, valorile, fondatorii și tematicile Uniunii Europene, atât a colegilor, cât și a comunităților din care fac parte.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img