2 noiembrie 2024

Colegiul Economic va avea profesorii de specialitate în domeniul gastronomiei sustenabile

În luna iulie, 16 profesori din 14 licee din cele opt regiuni de dezvoltare din România au participat la programul de pregătire practică și teoretică în domeniul gastronomiei sustenabile, derulat ca parte a proiectului „Educație pentru Gastronomie Sustenabilă”.

Din județul Bacău a fost acceptat în programul de formare în gastronomie sustenabilă, adresat profesorilor de specialitate Colegiul Economic Ion Ghica. Colegiul Economic și Liceul Tehnologic Anghel Saligny au fost școlilor selectate pentru implementarea proiectului și crearea Centrelor de Excelență în Gastronomie Sustenabilă.



Programul de pregătire a profesorilor a avut loc sub coordonarea lui Florin Kiss, Executive Chef, și a inclus prezentări teoretice și activități practice ce au abordat teme precum impactul producției alimentare asupra mediului, gestionarea responsabilă a resurselor, alegerea ingredientelor durabile și metode inovatoare de reducere a deșeurilor. Carrefour România și WorldSkills România au susținut că Gastronomia Sustenabilă nu este doar un trend, ci o necesitate într-o lume în continuă schimbare.

În cadrul proiectului, ei au subliniat importanța promovării unei alimentații sănătoase, locale și cu impact redus asupra mediului. Această inițiativă își propune să fie un catalizator pentru schimbarea în școli, prin formarea de practicieni responsabili cu mediul, instruiți în acord cu tendințele de pe piața muncii și tranziția către o economie verde.

Cele 14 școli reprezentate în programul de pregătire vor dezvolta Centre de Excelență în domeniul gastronomiei sustenabile, în care elevii vor avea acces la resurse pentru activități practice de formare și la un curriculum aliniat la nevoile actuale din industrie, cu focus pe dezvoltarea competențelor cerute pe piața muncii.

Programul de formare va continua și în cazul altor 19 profesori de specialitate din 17 licee, care vor introduce noua disciplină de studiu începând cu anul școlar 2023-2024. Astfel, peste 900 de elevi vor derula activități ce le vor permite să-și dezvolte abilitățile și cunoștințele specifice gastronomiei sustenabile.

Proiectul „Educație pentru Gastronomie Sustenabilă” își va încheia activitatea în toamnă, la Olimpiada Națională WorldSkills de Bucătari, bazată exclusiv pe probe practice de concurs din domeniul gastronomiei sustenabile. Scopul acestei olimpiade este de a recunoaște performanța celor care au atins nivelul de excelență în formarea profesională și de a sublinia importanța meseriilor din domeniul gastronomiei sustenabile.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri

spot_img
Comandat de AUR Bacău, CMF 11240014
spot_img