Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, europarlamentarul Claudiu Târziu, susține că propunerea guvernului de a introduce numărul de identificare digitală, pus la dispoziție de autoritățile fiscale, este un demers care urmărește monitorizarea comportamentelor noastre comerciale și un control de extracție totalitară asupra fiecărui român.
„După dezastrul provocat în societatea românească prin impunerea așa-zisei «e-Facturi», Ministerul Finanțelor recidivează printr-o propunere care trădează alte intenții decât cele declarate public. De ce ar fi nevoie ca o persoană fizică să solicite și să folosească un număr unic de identificare fiscală, când face tranzacții online? Vezi, Doamne, această nouă codificare ar ajuta la «funcționarea corectă a sistemelor digitale» și în veșnic invocata luptă împotriva evaziunii fiscale.
De fapt, ambele nu sunt decât niște false justificări ce ascund adevăratul motiv: controlul în cele mai mici detalii asupra vieții noastre sociale și private. Acest stat – în marș forțat către o nouă formă de totalitarism – vrea să cunoască și să ne înregistreze fiecare tranzacție, fiecare gest comercial, pentru că adevărata sa țintă este supravegherea noastră continuă”, a declarat președintele CNC al AUR.
„În ce măsură așa-zisul CNP fiscal a fost vreo cerință a mediului de afaceri, a vreunui contribuabil, vreo necesitate în lipsa căreia sistemele digitale ar fi în pericol de a se defecta? În niciuna, evident. Nicio persoană rațională nu a solicitat așa ceva, pentru că nu există un alt motiv în spatele implementării acesteia în afara tendinței tot mai acute de monitorizare a cetățenilor români.
Solicit public Ministerului Finanțelor – și invit cât mai mulți români să facă același lucru – să elimine prevederea privind numărul de identificare fiscală din proiectul de ordonanță”, a mai susținut europarlamentarul Claudiu Târziu.
Ieri, 31 iulie, Ministerul Finanțelor a lansat în „dezbatere publică”, timp de zece zile, proiectul de Ordonanță de Guvern pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, care include și introducerea unui număr de identificare digitală, atribuit în scop fiscal.
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.