29 noiembrie 2024

Georgiana Paduraru Ciocârlia din Bacau

Voce de aur la numai 19 ani

E frumoasa, inteligenta, un artist desavârsit, cu un drum frumos in viata pe care si l-a croit singura. Cu o ambitie de fier, a vrut ca mereu sa fie in centrul atentiei, pe marile scene, in spectacole indelungi aplaudate. Si-a descoperit talentul de mica, inca de când era la gradinita, pentru ca acum, la 19 ani, sa poata fi numita „Ciocârlia” Bacaului.



Numele ei e Georgiana Paduraru. Multi o cunosc inca de mica, de când era o „floricica” a Mariei Salaru. Apoi, a ajuns in Ansamblul „Busuiocul” condus de Petre Vlase, o adevarata rampa de lansare in cariera ei. Georgiana a crescut cântând frumos si tocmai de aceea a ales acum sa studieze Etnologie si Folclorul la Universitatea din Bucuresti.

Mereu i-a placut scenaGeorgiana Paduraru Facebook (2)

„Calatoria mea pe drumul cântecului popular, daca pot spune asa, a inceput practic de la gradinita. Inca de atunci ma afirmam la serbari. Imi placea mereu sa fiu in centrul atentiei. Parintii mei au considerat asta ca fiind ceva normal, specific vârstei, asa ca nu au pus prea mare accent pe talentul meu. Insa lucrurile s-au schimbat atunci când, ajunsa la scoala, invatatoarea mea, careia o sa-i multumesc mereu ori de câte ori am ocazia, a observat ca am ceva special in glas”, isi incepe povestea tânara frumoasa, cu ochi negri, patrunzatori, cu un zâmbet strengar in coltul gurii. Iubea pe atunci muzica usoara, dar da vina pe vârsta frageda pe care o avea la acea vreme. Insa cu timpul, inclinatiile ei au fost altele. Mai ales ca toti o indrumau spre scoala populara de arte. Si a ajuns acolo.

In „Floricica” s-a format, iar la „Busuiocul” a crescut profesional

A fost cooptata in Grupul „Floricica”, unde coordonator si profesor i-a fost marea artista Maria Salaru. „A fost prima care m-a indrumat, a fost cea care m-a incurajat, care a crezut in mine si m-a sustinut mereu. Chiar si acum, când nu mai sunt eleva dumneaei, inca simt ca are o slabiciune pentru mine, la fel cum si eu am”, mai spune Georgiana. A activat in acest grup mai multi ani. Am absolvit Scoala Populara de Arte, dar apoi si-a dorit … „sa creasca”, dupa cum chiar ea declara. Si nu oriunde, ci in Ansamblul Folcloric „Busuiocul” din Bacau, condus de vesnicul indragostit de cântecul si dansul popular, Petre Vlase, persoana care a avut grija de ea 6 ani. „Aici am crescut profesional pot spune. Am invatat sa cânt cu o orchestra in spate, sa fiu mai sigura pe mine”, adauga.

Georgiana Paduraru (3)E „Mostenitoarea de Tezaur” si „Vocea populara a Moldovei”

Considera ca cea mai importanta realizare a sa este faptul ca primit titulatura de „Mostenitoare de Tezaur”, la Festivalul National de Folclor „Ion Dragoi”, organizat in fiecare an in Bacau. „Aici, la acest festival, in 2007, am obtinut acest titlu si ma mândresc foarte mult cu asta. Tot aici, am cunoscut-o pe Zinaida Bolboceanu, care mi-a fost profesoara 4 ani. Este un om minunat careia ii datorez multe”, mai spune Georgiana Paduraru, care a fost desemnata si „Vocea populara a Moldovei”, intr-un concurs care s-a tinut in mai multe etape la Iasi, in 2011. La faza nationala a acestei competitii, a obtinut locul III. A fost a treia voce din tara.

Turnele in toata Europa si scoala la Colegiul de Arta

A decis sa se perfectioneze in muzica, asa ca a dat admitere la Colegiul National de Arta „George Apostu” din Bacau. „Timp de 4 ani, aici am avut parte de profesori dedicati, frumosi si intelegatori. Mai eram nevoita sa fug din când in când de la scoala pe la un spectacol, pe la o emisiune sau la vreo inregistrare, dar niciodata nu am avut probleme”, tine sa mai spuna si in acelasi timp sa transmita toata admiratia sa catre toti cei care au format-o aici. A fost plecata mereu si in turnee in afara tarii, in Italia, Franta, Lituania, Rusia, Belgia si Republica Moldova. A absolvit liceul anul trecut, iar acum este studenta in anul I, la Universitatea Nationala din Bucuresti, Facultatea de Litere – specializarea Etnologie si folclor. Acasa o asteapta mereu parintii si fratiorul de 11 ani, care e deja si el un mic artist. Dar nu pe canto, ci la acordeon.

O parte din cele mai importante premii din colectia sa:Georgiana Paduraru Facebook (10)

– Trofeul festivalului Natalia Serbanescu -Tulcea

– Trofeul festivalului „Florile Ceahlaului” Piatra-Neamt

– locul II la Festivalul „Maria Lataretu” -Tg.Jiu

– locul I la Festivalul „George Motoia” Craiu – Oravita

– locul II la Festivalul „Vara vara primavara” – Sibiu

 

„O pasiune secreta pentru mine este si muzica usoara. Cochetez cu ea ori de câte ori am ocazia. Si chiar imi iese, desi aici mai am mult de lucrat. In 2010 m-am incapatânat chiar sa particip la Eurovision, la selectia nationala. Imi place sa si dansez. De altfel, in timpul liber, dar si atunci când este nevoie de mine, dansez la ansamblu, la un loc cu dansatorii profesionisti. Nu ma dau deloc la o parte! Imi place si teatrul… Ar fi ideal pentru mine sa le pot face pe toate deodata. Si, cine stie, poate cu putin noroc o sa reusesc.”

 

„Maria Salaru si Petre Vlase sunt persoane importante pentru mine. Practic ei sunt oamenii care m-au initiat si m-au crescut profesional. Fiecare a avut o contributie aparte, la momente diferite din viata mea. E un lucru important sa fii descoperit, sa ai cu cine munci, sa poti cânta intr-o orchestra profesionista, cu oameni avizati, de la o vârsta frageda, de la nici 15 ani. Nu oricine are acest noroc, iar eu ma bucur de el cât mai mult.”



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014