Școala Gimnazială „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Onești a sărbătorit la 5 iunie Ziua Învățătorului prin momente inedite, ce au cucerit la modul cel mai firesc participanții la acest eveniment. De pe o scenă amenajată în curtea acestei școli elevii au fluturat steaguri tricolore, dând glas unor frumoase cântece și poezii patriotice. Printr-un frumos program artistic coordonat de prof. pentru învățământul primar Marta Pânzaru ei și-au exprimat astfel recunoștința pentru eroii neamului românesc la sărbătorirea , în acest an a Centenarului Unirii dar și pentru dascălii și învățătorii care ne învață să vorbim și să simțim românește.
În fața elevilor școlii, a invitaților prezenți la eveniment prof. Ionel Abaza, directorul acestei instituții a menționat: „Odată cu «Ziua Învățătorului» sărbătorim și «Ziua învățăturii»și aducem un omagiu celor care au dat numeroase exemple personale pentru a sădi în sufletele elevilor hărnicia, modestia, cinstea, punctualitatea, dragostea față de lectură, recunoașterea adevăratelor valori. Au fost premiați apoi elevii ce s-au remarcat la învățătură și care au obținut rezultate notabile la olimpiadele și concursurile școlare.
Un moment distinct al acestei activități a fost dat de evocarea împlinirii a 100 de ani de la făurirea României Mari. Prof. Ionel Abaza, director al Școlii Gimnaziale „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” a menționat că „înfăptuirea Unirii din 1918 a fost finalul fericit al unui lung proces istoric, care acum ar trebui să ne îndrepte spre unitate.”
Sărbătorirea Zilei Învățătorului ca manifestare a demnității și recunoștinței față de dascăli a adus o bucurie și pentru cei care au muncit zeci de ani la catedră, ce au fost prezenți la Școala Gimnazială „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”. Astfel, învățătoarea Ileana Chetraru, profesorii Gheorghe Țîrțoacă, Dumitru Lungu și Aurica Moisii, cu o activitate didactică de mai multe decenii au primit plachete ce arată faptul că au un loc binemeritat în conștiința generrațiilor de elevi de aici .
„Mă bucur că mă găsesc azi aici și că această școală se menține la standarde înalte”, a mărturisit aproape cu ochii în lacrimi prof. Gheorghe Țîrțoacă. Asemenea plachete au mai primit prof. Mioara Rădulea în memoria celui care a fost un director model al acestei școli – prof. Matei Rădulea și inginerul Cornel Beloiu, în amintirea profesoarei Georgeta Beloiu, cadru didactic ce s-a preocupat de obținerea unor rezultate bune la învățătură de către elevi. Menționăm că la acest eveniment a fost prezent un sobor de preoți în frunte cu părintele protopop Ioan Bârgăoanu, ce a oficiat o slujbă religioasă ân memoria dascălilor care nu mai sunt
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.