7 ianuarie 2025

Cine dorește colonizarea României?

Evenimentele petrecute începând din octombrie anul trecut, odată cu căderea Guvernului Dăncilă prin moțiunea de cenzură în care s-au coalizat toate celelalte forțe politice parlamentare, precum și evoluțiile politice, economice și sociale din România de atunci și până acum, evident descendente, nu au fost întâmplătoare. Îndepărtarea guvernării PSD nu a fost o ambiție internă a liberalilor sau a președintelui, nici rezultatul unei administrări defectuoase a țării, ci mai mult o recomandare a forurilor europene, miza fiind preponderent economică.

În realitate, așa cum apreciază și reputați cunoscători ai fenomenului politic și economic, adevăratul motiv al schimbării guvernului a fost deranjul uriaș provocat de măsurile luate în ultimii ani de PSD la adresa capitalului străin. Coroborate cu majorarea salariilor și a pensiilor, cu limitarea monopolurilor din energie, bănci și telefonie mobilă, cu supraimpozitarea taxei de redevență din exploatarea preconizată a gazelor off shore din Marea Neagră și cu sprijinirea puternică a întreprinzătorilor autohtoni, aceste decizii au lezat, se pare, extrem de puternic ofensiva ce părea distrugătoare a companiilor străine pe teritoriul țării noastre.



Așadar, aceste măsuri normale într-o țară europeană normală, cum se pretinde a fi România, au provocat o supărare teribilă la nivelul vârfului ierarhiei europene, și chiar mondiale, dacă ne gândim la interesele americane în zona exploatării resurselor din adâncimile Mării Negre. Promovarea unor asemenea hotărâri, stimulative pentru români și pentru capitalul autohton, nu a fost în mod clar pe placul decidenților care controlează investițiile străine în România. Ca atare, această „dezordine” provocată de PSD trebuia să înceteze de îndată, iar introducerea moțiunii de cenzură, adoptarea acesteia, precum și votarea învestirii primului guvern Orban, toate cusute cu ață albă și învăluite într-un șir misterios de gesturi de trădare și acțiuni contra naturii din partea unor parlamentari, au fost consecințele directe ale „ordinului pe unitate”: să scăpăm de PSD, ne face prea mari probleme!

Este evident că nu se tolerează ca românii să trăiască mai bine, iar România să țintească la bunăstarea țărilor avansate din Uniunea Europeană. Dovezile supreme în acest sens sunt toate emanațiile de până acum ale guvernului liberal demis prin moțiunea de cenzură, care a tăiat tot și s-a opus la tot: nu a crescut pensiile și salariile, nu a dublat alocațiile copiilor, nu a aplicat legile votate în Parlament, a batjocorit astfel românii și, cu toate acestea, nimeni nu s-a revoltat și nimeni nu a protestat!

Culmea cinismului și a nepriceperii guvernului demis a fost emiterea celor 25 de ordonanțe de urgență din ultima ședință de guvern înainte de moțiunea de cenzură, între acestea fiind cea legată de modificarea legilor sănătății, care reprezintă un atentat grav la buna funcționare a sistemului de stat al sănătății publice din România și aruncarea acestuia în colaps, în favoarea instituțiilor medicale private.

Din nefericire, românilor li se vor mai pregăti și alte surprize neplăcute, dacă, printr-o minune, guvernul Orban 2 va fi învestit, căci probabil au salarii și pensii destul de mari, și vor trebui diminuate! O soluție în acest sens este trecerea deficitului bugetar la peste 3% din PIB, considerată procedură de deficit bugetar excesiv de organismele europene, care vor recomanda probabil viitorului Executiv să ia măsuri, adică să scadă drastic cheltuielile, prin reduceri de venituri, evident de salarii și pensii, dacă nu direct, atunci printr-o altă grilă de impozitare.

Cam astfel arată realitatea politică, economică și socială a României începutului de an 2020 și, din păcate, nu sunt speranțe ca lucrurile să se schimbe în bine, deoarece interesele sunt prea mari…

Senator PSD Bacău,
Miron Smarandache

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img