6 noiembrie 2024

Cinci miliarde pentru rezervorul de apa de la Teatrul de Vara

Romconstructor va repara "scaparea" grosolana din proiectul de modernizare

Montarea rezervorului de apa de la Teatrul de Vara va fi realizata de societatea Romconstructor. Aceasta a adjudecat un contract de 500.000 RON (5 miliarde lei vechi) privind "executia lucrarilor de construire a unui rezervor de apa pentru stingerea incendiilor". Capacitatea acestuia va fi de 300 metri cubi. Potrivit contractului, acesta va fi dispus sub pamant, in stanga imobilului.

Teatrul de Vara va avea un rezervor de apa pentru stins incendii in valoare de 5 miliarde lei vechi. Acesta urmeaza a fi construit de societatea Romconstructor si va fi amplasat in exteriorul imobilului. Rezervorul va avea o capacitate de 300 de metri cubi. Potrivit reprezentantilor societatii de constructie, lucrarile vor demara dupa obtinerea unui aviz de la Pompieri. "Din cate stiu inca nu s-a eliberat autorizatia de constructie. Trebuia sa se mai obtina un aviz de la Pompieri in ceea ce priveste scenariul de foc. Noi avem materialele pregatite. Daca maine se da ordinul de incepere a lucrarilor i-am dat drumul ca si-asa nu prea este de lucru in constructii", a afirmat Costica Panaite, administratorul firmei.



Licitatia s-a tinut de 3 ori

Licitatia pentru construirea rezervorului pentru stingerea incendiilor a fost organizata in toamna anului trecut, insa – potrivit unor surse administrative – disensiunile dintre ofertanti au intarziat in mod nejustificat proiectul. Au depus oferte patru societati din Bacau. Aceleasi surse au dezvaluit ca licitatia s-ar fi organizat de trei ori, intr-un tarziu oferta inaintata de Romconstructor fiind declarata castigatoare. Potrivit lui Panaite, rezervorul urmeaza a fi construit in partea stanga a Teatrului de Vara, in apropiere de blocurile situate pe strada Vasile Alecsandri.

Proiect facut pe genunchi

Modul in care a fost elaborat proiectul modernizarii Teatrului de Vara da masura neputintei in care se zbate administratia locala. Inaugurat cu mare fast in toamna lui 2009, imobilul are un acoperis construit aproape in totalitate din lemn, fapt ce-l expune la posibile incendii. Proiectul de modernizare a teatrului, cu care s-a plecat la drum in 2007, nu prevedea montarea unui rezervor de apa pentru stingerea incendiilor. Gafa de proiectare a facut ca imobilul sa nu poata fi folosit. Mai mult acesta este vaduvit si de instalatia sceno-tehnica ce ar face posibila organizarea de spectacole.

7 miliarde ingropate intr-o firma nefunctionala

Primaria a infiintat si un SRL care sa administreze Teatrul de Vara: Art Bacau. Acesta a fost plasat sub conducerea lui Mihai Sustac, fost consilier local al PNL si om de casa al primarului Stavarache. In 2010, edilii au "indopat" firma amintita cu suma de 300.000 RON. Banii au fost virati cu titlul de contributie a CL la capitalul social al Art Bacau SRL si, potrivit documentelor de la Registrul Comertului, s-ar regasi in firma. Pe 29 aprilie, la ultima sedinta a CL, capitalul Art Bacau a fost majorat cu suma de 400.000 RON (4 miliarde lei vechi). La fundamentul cererii de majorare a capitalului social s-a aflat o adresa venita din partea conducerii Art Bacau, reprezentata de Sustac, prin care firma a solicitat majorarea capitalului social cu suma amintita. Cererea a fost emisa pe 19 aprilie si are la baza hotararea Adunarii Generale a Imputernicitilor CL din 7 martie 2011.
Lucian Bogdanel




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri