30 octombrie 2024
ActualitateCinci ani de asteptare pentru restituirea garantiei

Cinci ani de asteptare pentru restituirea garantiei

Un fost administrator al Asociatiei de proprietari „Central” nr.93 reclama ca actuala conducere a acesteia refuza sa-i restituie garantia. Conducerea asociatiei sustine ca la plecare administratorul nu a predat nimic din ceea ce avea in gestiune. CET a actionat in instanta asociatia pentru o datorie de 100.000 lei.

Gheorghe Virlan, cel care i s-a adresat redactiei noastre, a fost administratorul Asociatiei de proprietari „Central” nr.93 (str.Nicolae Balcescu, nr.12) in perioada 10 mai 2004-21 martie 2008, când si-a dat demisia din functia detinuta. „Am demisionat pentru ca eram bolnav. Am fost operat la inima in strainatate, am cheltuit o gramada si am nevoie de bani. De aceea, in august 2012 am depus cerere la conducerea asociatiei pentru a-mi aproba restituirea garantiei. Dar nu am primit niciun raspuns nici pâna astazi. Mi se refuza restituirea, fara niciun temei legal”, sustine Gheorghe Virlan.



Reclamantul mai afirma ca are de luat inapoi nu mai putin de 10.000 lei, suma reprezentând garantia depusa in cei aproape 4 ani, cât a fost administrator. Banii au fost virati la o banca in contul deschis la aceasta de catre conducerea asociatiei, de la vremea respectiva, mai sustine reclamantul.

Debit imens, vinovatii, necunoscuti

Firesc, de la banca banii nu pot fi retrasi decât cu semnatura celui care reprezinta asociatia, respectiv a presedintelui acesteia. Or, inclusiv acesta s-a opus. Aparent, motivele invocate de conducerea asociatiei in sprijinul deciziei sale sunt intemeiate. Ea afirma ca la plecare fostul administrator nu i-ar fi dat in primire altcuiva gestiunea pe care o avea. Cert este ca „actuala conducere a preluat asociatia cu o datorie la CET de 50.000 lei la care se adauga penalitati de intârziere la plata de 50.000 lei”.

Asadar, in total, asociatia are o restanta fata de CET de 100.000 lei, pentru care furnizorul de agent termic a actionat-o in instanta. Conducerea actuala sustine ca datoriile vin de dinaintea instalarii ei (in aprilie 2011) si ca din 2008 pâna atunci la cârma asociatiei s-au perindat nu mai putin de 4 comitete executive. Comitetul executiv nou ales mai afirma ca, la data preluarii conducerii, in asociatie nu mai erau decât 10 apartamente racordate la CET si ca proprietarii lor nu aveau nicio datorie la aceasta.

„De aceea, in ultima adunare generala, membrii asociatiei au hotarât sa nu i se dea banii fostului administrator pâna când nu se stabileste cine este vinovat de debitul de la CET”, ne-a declarat presedintele asociatiei. Dar, surpriza! La finalul discutiei, presedintele asociatiei ne-a promis ca ii va elibera fostului administrator dovada prin care el poate sa scoata din banca garantia pe care a depus-o.

„Nu a predat nimic din ceea ce a avut in folosinta (gestiune-n.n.) de la asociatie. A incuiat, inclusiv arhiva asociatiei, si a plecat. Nici pâna acum nu a venit sa lamureasca situatia. Dupa plecarea lui a trebuit sa se constituie o comisie pentru a sparge usa la sediul asociatiei si a vedea ce este acolo. Nu stim nici acum ce s-a gasit” – spune Adrian Popa, presedintele Asociatiei de proprietari „Central” nr.93.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img