Comisia Europeană a cerut autorităților române clarificări legate de impactul proiectului centurii Bacăului în regim de autostradă asupra siturilor Natura 2000 pe care le traversează, potrivit scrisorii oficiale consultate de G4Media.ro.
Conform sursei citate, o scrisoare trimisă de Directoratul general regional al Comisiei Europene către Ministerul Fondurilor Europene cere măsuri concrete de conservare pentru cele trei situri Natura 2000 de pe traseul centurii (Siretul Mijlociu, Lacurile de Acumulare Buhuși-Bacău Berești și Piatra Șoimului-Scorțeni-Gârleni).
„De asemenea, oficialii europeni se arată îngrijorați că proiectul ar putea afecta pădurile de plop alb și salcie albă din regiune și cere României dovezi că nu va exista un asemenea impact.
În plus, Comisia Europeană a solicitat lămuriri în ceea ce privește procesul de achiziții, arătând că lipsesc indicatorii de progres”, scrie G4Media.
„Lăutarii din Guvernul PNL au îngropat (și) centura Bacăului! Nu de unii singuri, ci cu largul concurs al aliaților de la PPE, care controlează Comisia Europeană. Câteva specii de broaște ce viețuiesc în lacurile de acumulare cu care se intersectează centura, dar și niște plopi, sunt mai importante, la Bruxelles, decât oamenii și dezvoltarea regiunii noastre”, spune europarlamentarul Dragoș Benea.
„«Reaua» guvernare a PSD a dus centura Bacăului la 50% grad de realizare a lucrărilor. Au venit cei de la PNL la guvernare și au început să apară gândaci și broaște pe marile proiecte de infrastructură pornite de PSD și vitale pentru țară”, a mai spus europarlamentarul băcăuan.
Reamintim că finanțarea europeană pentru Autostrada Pitești – Sibiu a fost blocată sub pretextul că șoseaua afectează habitatul unui gândac.
Citiți scrisoarea adresată de Comisia Europeană în legătură cu Centura Bacăului
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.