Colegiul Economic „Ion Ghica” a fost selectat sa devina un Centru de resurse intr-un amplu program privind formarea cadrelor didactice din invatamantul profesional si tehnic, profil servicii. Practic este vorba de un schimb de bune practici intre asa-numitele firme de exercitiu, cu alte trei judete, respectiv Iasi, Neamt si Vaslui.
Centru de resurse pentru un schimb de bune practici pe zona Moldovei. Asta a devenit Colegiul Economic „Ion Ghica” din Bacau urmare a aplicarii unui proiect POSDRU privind formarea profesorilor de specialitate in folosirea metodei interactive de invatare prin asa numitele firmele de exercitiu. Metoda presupune lucru direct si cu elevii, fiind preluata din Austria, tara care a implementat acest concept. Activitatile din program au inceput deja, cu formatori si cadre didactice din alte trei judete Iasi, Neamt si Vaslui, iar prima intalnire s-a organizat in Bacau, in data de 23 octombrie. „Activitatile derulate acum fac parte din actiunile ce se vor defasura pe parcursul acestui an scolar, in regiunea Nord Est. Sunt activitati de peer-learning, de schimb de bune practici intre firmele de exercitiu din judetele Bacau, Iasi, Neamt si Vaslui. Suntem convinsi ca ceea ce se va desfasura in aceste firme de exercitiu, dar si experienta colegilor mei vor reprezenta in punct forte in Centrul de resurse. Vor fi diferite activitati – respectiv targuri ale firmelor de exercitiu, competitii bussines-plan, dar si altele de acest gen ce se vor defasura in colaborare online”, a precizat prof. Mihaela Ciuchi, coordonator Centru de resurse Bacau si cadru didactic in Colegiul Economic „Ion Ghica”.
O practica mai veche
Prin acest proiect se urmareste dezvoltarea abilitatilor si competentelor antreprenoriale ale elevilor, dar si posibilitatea a li se asigura cea mai reusita tranzitie de la scoala la viata activa. „Am aflat cu mare satisfactie si chiar mandrie ca am fost alesi sa fim Centru de resurse in acest domeniu, mai ales ca noi avem experienta de ceva ani prin firma de exercitiu, am luat si premii la faza nationala”, ne-a declarat si prof. Dana Enache, director Colegiului „Ion Ghica”. Firmele de exercitiu in Colegiul Economic bacauan sunt o practica mai veche, care in timp a fost perfectionata si actualizata in functie de conditiile economice ale pietii muncii si cerintele angajatorilor. „Acest proiect este practic rezultatul activitatilor desfasurate in colegiu de foarte mult timp. Prima firma de exercitiu a fost infiintata la noi in 1998. De atunci numarul firmelor a crescut de la an la an, iar in ultimii patru ani am ocupat locul III pe tara la acest capitol. Anul acesta am devenit Centru de resurse pe zona Moldovei, tot ca urmare a rezultatelor obtinute, pentru ca s-a facut o selectie in care am avut punctajul cel mai mare”, a explicat prof. Mioara Pruteanu, inspector scolar pe discipline tehnice la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau. Urmatoarea intalnire de proiect va avea loc in Vaslui, la inceputul lunii noiembrie.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.