Sala Ateneu a găzduit, zilele acestea, activitatea „Centenarul din suflet și gând” susținută de elevii de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Colegiul Național „Ferdinand I”, Școala Gimnazială „Nicu Enea”, Școala Gimnazială „Spiru Haret”, Școala Gimnazială Traian, Școala Gimnazială Secuieni, Școala Gimnazială „Domnița Maria”, Școala Gimnazială Hemeiuș, Școala Gimnazială Răcăciuni, Școala Gimnazială Nr.2 Buhuși.
Elevii participanți în spectacol au fost coordonați de cadre didactice cu talent și vocație: Ramona Mocanu, Gabriel Lungu și Mitică Pricopie de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Maria Ojog de la Colegiul Național „Ferdinand I”, Elena Marin și Maria Condrea de la Școala Gimnazială „Nicu Enea”, Corina Gavrilă de la Școala Gimnazială Secuieni, Elena Istrate de la Școala Gimnazială Traian, Dana Sava Necula de la Școala Gimnazială „Domnița Maria”, Florin Mocanu, de la Școala Gimnazială Răcăciuni, și Cristina Frigură, de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Buhuși.
Spectacolul este parte a proiectului „Centenar România”, finanțat de Consiliul Județean și inițiat de Asociația Vasiliadele Traian, manager Viorica Marcu, care s-a bucurat de un succes deosebit. Într-o sală arhiplină, momentele de mare emoție au fost date de scenetele „Fiicele României” (Școala Gimnazială „Nicu Enea”, înv. Elena Olar) și „România Mare” (Colegiul Național „Vasile Alecsandri”), când a prins contur harta unității de la 1918, asamblată pe scenă de elevii „actori”.
Evenimentul a continuat cu interpretarea de poezii și cântece, remarcându-se prin prestația de pe scenă, dar și din sală, clasa a II-a de la Colegiul Național „Ferdinand I” (înv. Maria Ojog).
Coordonatorii proiectului și organizatorii spectacolului sunt prof. Mariana Ifrim (director Școala Gimnazială „Nicu Enea”) și prof. Ramona Mocanu (Colegiul Național „Vasile Alecsandri”). „Este important să ne purtăm istoria și strămoșii în suflet și gând iar fapta noastră, a celor de astăzi, să arate prețuirea pentru cei ce ne-au lăsat o țară întregită și demnă”, ne-a declarat prof. Mariana Ifrim.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.