Pantalonii sport, cunoscuți și drept joggeri, sunt încă una dintre cele mai versatile piese vestimentare pe care le putem găsi în fundul dulapului. Nu se mai folosesc doar în sport, ci au devenit o ținută care, combinată cu alte haine, poate arăta stilat.
Așadar, confortul nu este în contradicție cu îmbrăcatul cu stil, deși misiunea principală a pantalonilor sport este să evacueze transpirația și să ne permită libertatea de mișcare atunci când facem mișcare.
Ce sunt joggerii?
Sunt clasicul pantalon de trening în versiunea cea mai elegantă. Ei se numesc „joggers” datorită numelui lor în engleză și este imposibil să faci o plimbare prin orașul tău fără a vedea ținute nesfârșite cu joggeri ca protagoniști, combinate în toate modurile imaginabile.
Cuvântul jogger sau joggers provine de la verbul „jog” în engleză, care nu înseamnă altceva decât alergare. Prin urmare, pantalonii de jogging sunt pantaloni sport bărbați concepuți inițial pentru a alerga sau a face sport și care de-a lungul timpului au evoluat. Începând din lumea sportului, joggerii au ajuns să fie purtați pentru aproape toate tipurile de ocazii și din ce în ce mai puțin pentru a face mișcare efectiv.
Evoluția joggerilor
După cum am menționat deja mai sus, acești pantaloni au fost inițial concepute pentru sportivi și atleți. Pentru a facilita mișcarea în timpul antrenamentului a fost aleasă utilizarea de țesături moi și confortabile cu un design lejer. O alternativă foarte populară pentru cei care au preferat să nu poarte colanți sau pantaloni scurți, pantalonii joggers sunt soluția ideală.
Deși, fără îndoială, au evoluat de-a lungul timpului, modelul lor original este respectat și astăzi. Talia elastică a fost un element esențial care a contribuit la confortul lor, dar mai presus de toate, încorporarea manșetelor strânse a fost punctul forte și elementul de diferențiere care i-a dus pe joggeri la un alt nivel.
Dar de ce? Ce au atât de special manșetele simple elastice? Ei bine, adevărul este că pantalonii de trening sau joggerii au câștigat popularitate atunci când curentul de adidași a început să ia cu forță lumea modei. Manșetele elastice ale joggerilor au dat un aspect esențial pantalonilor, cu gleznele ca protagoniste și mai ales ceea ce era sub ei: adidașii.
La început, pantalonii jogger au fost cea mai bună opțiune de a purta adidași. Dar odată cu evoluția pantofilor sport care s-au îndepărtat din ce în ce mai mult de modelele sportive și au pariat mai mult pe ținuta de stradă, joggerii au urmat exemplul. Atât adidașii cât și pantalonii de jogging au început să fie purtați împreună și nu tocmai pentru sport. Din ce în ce mai multe fashioniste au ales să poarte acest combo pur și simplu pentru a se plimba prin oraș, pentru a ieși la o băutură sau chiar a sta acasă: dând astfel naştere erei atletismului.
Tipuri de pantaloni sport joggeri pe care îi poți găsi
Deși estetica inițială a taliei reglabile și a manșetelor confortabile la gleznă este cu siguranță încă respectată, mărcile au ales să creeze pantaloni de jogging în diferite stiluri. Acoperă astfel toate gusturile streetstyl-ului și nimeni nu rămâne nereprezentat.
Pantaloni sport barbati, joggeri „subțiri”: se caracterizează prin croiala lor strânsă pe piele. Unele mărci vin cu pantaloni lor de trening skinny, optând chiar să încorporeze bandă și detalii în degrade, astfel încât să nu treci neobservat sau să nu te îmbraci confortabil.
Pantaloni sport joggeri „Slouchy”: acest tip de pantaloni jogger optează pentru un alt tip de confort, pentru cei care nu sunt fani ai lucrurilor strâmtoe. Se caracterizează prin stilul lor lejer și casual, încorporând în această categorie stiluri precum „oversize”.
Pantaloni sport joggeri „cu croiala obișnuită”: aici am include joggeri pentru bărbați sau femei care nu sunt nici subțiri, nici skinny. De obicei sunt cei cu piciorul destul de drept sau cu o croială care nu poate fi clasificată drept strâmtă sau supradimensionată.
Pantaloni sport joggeri tip „Cargo”: Acest tip de jogger este inspirat de un stil de joggeri moale, dar încorporează și mai multe buzunare. Aici se optează de obicei pentru utilizarea unor materiale mai rezistente precum poliesterul, deși le găsești și din bumbac.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.