la un an după ce conducerea colegiului a demisionat, noul director demisioneaza și el
Profesorul Doina Marinov, director cu detașare în interesul învățământului la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” din Bacău, și-a înaintat demisia la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ).
Asta după ce, așa cum a prezentat Deșteptarea, anul trecut, cam tot pe vremea aceasta, cei doi directori – prof. Gabriel Andrei (director) și prof. Marian Popa (director adjunct) – și-au înaintat demisiile, din motive personale, după cum au precizat, iar posturile acestora s-au vacantat, conform Contractului colectiv unic la nivel de ramură, începând cu 15 iunie 2018. Prof. Gabriel Andrei a ocupat această funcție timp de 15 ani, iar ultimul concurs pe post l-a susținut în toamna lui 2016.
Prof. Marian Popa a fost director adjunct cu detașare, ultima numire a sa pe acest post fiind în 2017, în condițiile în care la organizarea concursului nu s-a prezentat nimeni pentru această funcție. Ambii au rămas în colegiu „Vrănceanu”, fiind profesori titulari la catedra de Matematică.
Atunci, în Consiliul de Administrație al ISJ Bacău, s-a aprobat numirea făcută de prof. Florin Lazăr, inspector școlar general, ca prof. Doina Marinov să fie detașată în interesul învățământului pentru a ocupa funcția de director la Colegiul Național „Gh. Vrănceanu”, din 15 iunie 2018, cu prelungire de la 1 septembrie 2018.
Tot de la începutul anului școlar în curs a fost numită cu detașare la acest colegiu și prof. Monica Resmeriță, ca director adjunct. Până acum, când a intervenit o nouă demisie: doar a directorului (așadar directorul adjunct rămâne pe funcție).
Prof. Doina Marinov este cadru didactic la catedra de Limba și literatura română în Colegiul Național „Gh. Vrănceanu”, deci va rămâne ca profesor în liceu, iar până anul trecut a ocupat și funcția de inspector școlar de specialitate la ISJ Bacău, de unde și-a dat demisia când a fost numită director.
Conform Contractului colectiv de muncă unic la nivel de ramură, pentru funcțiile de conducere, preavizul în caz de demisie este de 20 de zile calendaristice. Conform metodologiei, în situația vacantării unor funcții de conducere din școli, de director și/sau de director adjunct, până la organizarea unui nou concurs de către Ministerul Educației, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar în curs, respectiv până pe 31 august 2019, în acest caz se detașează în interesul învățământului pe aceste posturi cadre didactice care să corespundă postului, respectiv să fie titular în învățământ și să fie membru în Corpul experților în management educațional. Numirea se face la propunerea inspectorului general, cu aprobarea Consiliului de Administrație a Inspectoratului Școlar Județean.
Surse neoficiale dau ca probabilitate de numire cu detașare pe funcția de director la Colegiul „Vrănceanu” pe profesorului de istorie Dumitru Ficuță, cadru didactic în aceeași unitate de învățământ.
„Decizia mea are legătură cu trecutul și cu viitorul. Am considerat că așa este mai bine, pentru ceea ce urmează; să-și asume proiectul de școală cineva care nu doar să îl înceapă, ci să aibă și oportunitatea de a-l termina, prin efort comun și implicarea responsabilă a colegilor. Este ceea ce am scris și în demisia mea și ce am transmis direct domnului inspector general.”
Prof. Doina Marinov, director demisionar la Colegiul Național „Gh.Vrănceanu”
„Pentru o nouă numire pe această funcție am două obiective: unu – să identific o persoană de preferință titulară în același colegiu și doi – să numesc o persoană care să colaboreze mult mai bine cu administrația locală în ceea ce privește dotarea, reabilitarea și modernizarea acestui colegiu de prestigiu din Bacău. Vorbim despre un colegiu în care, din păcate, apare cea mai mare discrepanță între rezultatele școlare obținute și infrastructura existentă, deci a modului cum arată unitatea de învățământ din punct de vedere administrativ. Săptămâna aceasta voi găsi o soluție. Important este să identific acel director care să ducă la bun sfârșit, și anul acesta, ca în fiecare an, tot ce înseamnă organizarea și desfășurarea examenelor naționale. Asta pe termen scurt. Pe termen lung, repet, e vorba despre o persoană care să manifeste o mai bună colaborare cu administrația locală pentru realizarea de investiții masive în acest colegiu, care acum arată ca un liceu energetic din anii ’70.”
Prof. Florin Lazăr, inspector școlar general ISJ Bacău
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.