20 ianuarie 2025

Ce nu se vede

Există o tehnică de manipulare care este la mare cinste în aceste zile și care se referă la atribuirea propriilor slăbiciuni inamicului. De genul: ucrainenii au pierderi tot mai mari, dar propaganda spune că rușii suferă cele mai multe pierderi; ucrainenii bombardează masiv zonele civile din Rusia, dar propaganda ne spune că, de fapt, este invers; Biden vorbește cu pereții dar propaganda ne spune că Putin e pe moarte.

Un fost analist CIA a analizat conferința de presă de la Astana a lui Putin. „Fie că-ți place sau îl disprețuiești pe Putin, să-i dăm omului ce i se cuvine! A vorbit liber. Fără notițe. Nu a evitat nici o întrebare și nu s-a supărat și nici nu și-a pierdut calmul. Ce contrast fața de întâlnirile cu presă ale lui Joe Biden. Cred că politicienii și experții occidentali care îl disprețuiesc pe Putin ca pe un dictator incompetent fac o greșeală foarte periculoasă”, scrie Larry Johnson pe blogul său.



Din păcate, establishmentul occidental, același care s-a aruncat cu capul înainte în mascarada COVID, a luat-o din nou prin porumb. Iar, odată cu Occidentul, suntem și noi împinși în conflictul din Ucraina. E tot mai greu să te pronunți, azi, în favoarea unei soluții negociate; așa-numitul „partid al războiului” se străduiește, din puteri să ațâțe confictul și nu se da în lături să-i elimine pe cei care cer pace.

În acest moment atât SUA cât și UE se află în stare de cobeligeranță. Acordarea gratuită de armament și muniție, sprijinul economic și financiar precum și antrenarea militarilor ucraineni pe teritoriul european spun clar acest lucru. În același timp se văd încercări tot mai agresive de a implică cu militarii proprii în mod oficial și țările NATO în conflict. Că neoficial deja sunt mii de militari din armatele țărilor NATO care s-au oferit „voluntari” să lupte contra rușilor.

Iar sub fumul războiului, în culisele politice se pregătesc noi scheme de transformare a țării într-o provincie obscură a UE, prin implementarea unui nou sistem juridic care să pună între paranteze Constituția României.

Toate aceste lucruri se petrec pe ascuns, mascate de o propagandă care se dorește sofisticată și care nu ar fi avut nici o șansă acum 20 de ani. Dar lumea nu mai e aceeași cu cea de acum două decenii și idei cum ar fi  „ne vaccinăm și mergem la terasă” ori „dacă mă alegeți, o să puteți face duș” sunt înghițite pe nemestecate de un electorat tot mai confuz.

În încheiere să mai spun doar că furnizorul meu de electricitate m-a anunțat că nu mai poate să-mi livreze curentul la prețul din contract, ci trebuie să crească la 3,7 lei pe kilowat/ora. În condițiile în care aproape toată luna aceasta, România a ținut oprite capacități de producție a energiei electrice pentru ca să importe energie din Ucraina. De ce am importat? Pentru că Ucraina are nevoie disperată de bani.

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img