Grădinița cu program prelungit “Rază de soare” a fost vineri gazda unui cerc pedagogic în care cei implicați au vorbit despre stimularea activităților didactice în învățământul preșcolar și impactul acestora la nivelul comunității.
Structură a Școlii Gimnaziale “Mihai Drăgan” Bacău, Grădinița “Rază de soare” a propus de data aceasta ca temă “Frumosul, armonia, sunetul și ritmul – valori ale artelor cultivate la vârstele timpurii”.
În mijlocul cadrelor didactice participante, din Centrele metodice Nr.1 și Nr.2 s-au aflat în calitate de invitați conf. univ. dr. Liliana Mâță, de la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău și prof. Viorica Pricopoaia, reprezentant CJRAE Bacău. Prima parte a zilei a fost dedicată activităților demonstrative de la grupele mică, mijlocie și mare.
La grupa mare, activitatea coordonată de educatoarele Maria Munteanu și Mădălina Burghelea, a constat într-un program artistic cu tema “La carnaval”, la grupa mijlocie au fost responsabile de program educatoarele Mariana Fodor și Liliana Davidescu care i-au îndrumat pe ei mici la pictură, iar la grupa mică, educatoarele Andreea Palade și Magda Adam, au prezentat un moment artistic numit sugestiv “Simte ritmul!”, folosind instrumente de percuție confecționate împreună cu cei mici.
Workshop-urile cu tema “Evaluarea dezvoltării mișcării și aptitudinelor muzicale la vârsta preșcolară” și “Ritm și emoție în managementul stresului”, au fost conduse în partea a doua a activității de conf. univ. dr. Liliana Mâță și de prof. Viorica Pricopoaia.
La finalul activității prof. Luminița Huțuțui, director la Școala “Mihai Drăgan” și prof. Florentina Mănăilă, director adjunct la aceeași unitate de învățământ au punctat importanța desfășurării Cercului pedagogic pentru stimularea activităților didactice în învățământul preșcolar și impactul acestora la nivelul comunității. Cadrele didactice au făcut precizări privitoare și la tema întregului program prezentat, punctând faptul că artele au un impact deosebit asupra personalităților fragile ale preșcolarilor.
Tocmai de aceea, organizatorii evenimentului cred că frumosul, sunetul și ritmul trebuie să constituie repere stabile ale educației timpurii.