Cine nu a cules lucernă, troscot, păpădie, nu știe gusul de găină, și de unde iese zeama bună. „N-o tai! S-a ouat șapte luni de zile! Și cât i-ar dăuna, la un moment dat, cât ar fi trebuit să mai meargă, a trebuit…! Atât de rău mi-a părut”. Ioan Carare stă la casă. Acum, în decembrie 2020, mai exact ieri, la ora 12.00, culegea trufandaua. Născut la Lipova în 1936, pe 5 decembrie, soția a împlinit 75, alege cu grijă frunzele de păpădie dintre smocurile de iarbă, crescute în fața Ateneului.
„E zonă poluată nene! Trec mașini! Păpădia e trufanda primăvara! Se face salată din ea. Dar culeasă de pe câmp. De pe câmpii, nu de aici, lătrată de câini. Ni’ la el ce mare e! Îngrășământ natural! Acum e bună pentru găini. Să facă ouă și pentru Paște! Pentru sănătate! Dacă ar fi toată lumea ca mine, bine ar fi! Farmaciile ar intra în faliment. N-ar mai avea ce mânca angajații de acolo!”
Ce-i rucola? Dar păpădia și găina bătrână? Diferența nu este mare: rucola și păpădia sunt plante diferite, dar similare pentru a fi folosite în alimentație, pentru valorile lor nutritive. Rucola are un gust mai pipărat, pe când păpădia este puțin mai amară. Cocoșii nu știu dacă mai fac diferența!