11 ianuarie 2025

Ce a spus Putin în discursul despre starea națiunii

Așteptat cu înfrigurare de Occident, care presupunea că Putin va declanșa Al Treilea Război Mondial, discursul președintelui Rusiei de ieri a fost aproape banal, cu multe generalități și lucruri deja cunoscute.

Despre Occident

Elitele occidentale sunt un simbol al minciunilor totale fără principii”, a spus Vladimir Putin. El a mai spus că Ucraina este ocupată de Occident și de regimul de la Kiev si că țările occidentale se pregăteau în avans, negociau cu Ucraina aprovizionarea cu arme și întăreau armata ucraineană. «Proiectul „anti-Rusia” este revanșist în raport cu țara noastră. Ideea este de a direcționa agresiunea spre Est și de a crea zone de instabilitate în jurul Rusiei», mai spus el avertizând că, cu cât mai multe sisteme cu rază lungă sunt livrate Ucrainei, cu atât trupele ruse vor avansa mai departe în interiorul țării. «În anii 30 ai secolului trecut, Occidentul a deschis calea naziștilor la putere în Germania, iar în vremea noastră au început să facă din Ucraina o țară „anti-Rusia”. Cei care au planificat lovituri împotriva Donbasului au planificat Crimeea și Sevastopolul drept următoarele ținte. Nu suntem în război cu poporul Ucrainei. El însuși a devenit ostatic al regimului de la Kiev și al stăpânilor săi occidentali. Occidentul folosește Ucraina ca berbec și ca teren de antrenament. Este imposibil să învingi Rusia pe câmpul de luptă», sunt alte idei din discursul lui Putin.



Despre noile teritorii

«Începând din 2014, Donbass a luptat pentru drepturile și independența sa, a crezut că Rusia va veni în ajutor. Rezidenții noilor regiuni și -au făcut alegerea în favoarea Rusiei, în ciuda terorii naționaliștilor. Am început deja lucrările la restaurarea socio-economică a entităților constitutive ale Federației Ruse. Unul dintre obiective este refacerea industriei, construcția de infrastructură și locuințe moderne în aceste teritorii», a spus președintele rus.

Despre problemele Operatiunii Militare Speciale

Putin a spus că nu toate problemele de aprovizionare și securitate au fost rezolvate. Toți participanții la Operațiunea Militară Specială vor primi un concediu obligatoriu de cel puțin 14 zile la fiecare șase luni, excluzând călătoriile. Este necesar să se creeze un fond de stat special pentru toți membrii Federației Ruse, care să se ocupe de sprijinul direcționat pentru participanții SVO și familiile acestora. «Pașii noștri următori pentru a consolida armata și marina ar trebui să se bazeze pe experiența reală de luptă a Districtului Militar de Nord. Nivelul echipamentului forțelor de descurajare nucleară este de 91,3%», a mai spus el. Președintele a mai anunțat că Rusia va introduce solutii avansate în dezvoltarea armatei și marinei. «Multe mostre de arme rusești sunt superioare omologilor lor străini, este necesar să se extindă producția în masă, această lucrare este în curs de desfășurare.  Occidentul a desfășurat nu doar un front militar, ci și economic împotriva Federației Ruse, dar nicăieri nu a realizat și nu va realiza nimic», a concluzionat Putin.

Despre economie

Sancțiunile au provocat creșteri de prețuri și alte probleme chiar în Occident, dar Vestul încearcă să-i învinovățească pe ruși pentru toate, a subliniat Vladimir Putin.  «Sancțiunile antiruse sunt doar un mijloc, iar scopul este de a face poporul din Federația Rusă să sufere, însă calculul acestor „umaniști” occidentali nu s-a concretizat», a mai spus acesta. La sfârșitul anului 2022, PIB-ul a scăzut cu doar 2,1%, deși s-a estimat că o să scadă cu 20-25% «Economia și administrația publică din Federația Rusă s-au dovedit a fi mult mai puternice decât se aștepta în Occident».  Federația Rusă a alocat peste 1 trilion de ruble pentru a sprijini economia pe fondul sancțiunilor, și nu prin emisiune de monedă, ci pe o bază solidă de piață. Cota rublei în reglementările internaționale ale Federației Ruse s-a dublat față de decembrie 2021, a menționat președintele. Dolarul și alte monede occidentale își vor pierde caracterul universal din cauza politicii Occidentului, crede șeful statului rus. Multe industrii nu numai că nu au redus, ci și-au crescut producția, agricultura a înregistrat o creștere de două cifre.  Rata șomajului înainte de pandemie era de 4,7%, iar acum este de 3,7%, acesta este un minim istoric.

Alte idei:

Până la 30 iunie 2023, volumul total al exporturilor de cereale va ajunge la 55-60 de milioane de tone.

Încă din acest an, se așteaptă o creștere solidă a cererii interne în Rusia, iar companiile rusești ar trebui să umple nișele companiilor occidentale plecate.

Schimbările structurale în economia rusă au devenit o necesitate vitală.

Rusia va construi noi coridoare logistice atât în ​​interiorul, cât și în afara țării, precum și va dezvolta porturi la Marea Neagră. Planurile includ modernizarea Căii Ferate Transsiberiane și BAM, precum și participarea la proiectul Nord-Sud.Acest lucru va extinde și aprofunda cooperarea cu China, India, Iran și alte țări prietene.

În termen de 10 ani, statul intenționează să investească peste patru trilioane de ruble în locuințe și servicii comunale.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img