Conform unei informări ce a fost primită de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău, transmisă la solicitarea noastră, până pe 26 ianuarie, în tot județul, s-au vaccinat peste 8.200 de persoane. Defalcat pe etape și categorii de persoane, vaccinările s-au făcut astfel:
- În etapa I de vaccinare s-a administrat vaccin pentru un număr total de 3.714 de persoane (cadre medico-sanitare).
- În etapa a II-a de vaccinare s-a imunizat un număr total de 4.544 de persoane astfel:
– persoane cu vârsta peste 65 de ani: 1.593;
– persoane aflate în evidență cu boli cronice indiferent de vârstă: 977;
– personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului: 432;
– personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești: 236;
– personalul de îngrijire din instituții de ocrotire: 326;
– beneficiari ai instituțiilor de ocrotire: 980.
Pe 27 ianuarie, numărul persoanelor vaccinate în tot județul a crescut la 8.945. Numai pe 27 ianuarie, de exemplu, au fost vaccinate 420 de persoane cu prima doză și alte 267 de persoane au primit doza de rapel.
Numărul total de doze de vaccin împotriva COVID-19 primite la nivelul județului Bacău, până la această oră este de 9.209. Stocul se reface o dată la 3 zile, conform procedurilor legale în vigoare.
La nivelul județului Bacău, la ora actuală, funcționează 10 centre de vaccinare împotriva COVID-19 destinate atât vaccinării persoanelor din etapa I, cât și a celor din etapa II. Șapte astfel de centre sunt organizate în unitățile medicale publice, respectiv Spitalul Județean de Urgență Bacău (funcționează cu 2 centre), Spitalul Municipal Onești, Spitalul Municipal de Urgență Moinești, Spitalul Orășenesc Buhuși, Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău și Spitalul Orășenesc Comănești, iar alte trei, în cele de la Baza Aeriană Bacău, Complexul de Servicii Sociale din Moinești și Muzeul de Istorie Onești.