28 septembrie 2024
Top StoryCătălin Scărlătescu a gătit pentru băcăuani în Parcul Cancicov

Cătălin Scărlătescu a gătit pentru băcăuani în Parcul Cancicov

Alături de renumitul chef au fost și elevii de la trei licee cu specialitatea gastronomie

Sfârșitul săptămânii care tocmai s-a încheiat a fost unul fabulos pentru băcăuani. Practic, orașul a fost împânzit de mai multe evenimente de marcă, între ele ieșind în evidență Festivalul Gastronomic care l-a avut „cap de afiș” pe renumitul chef Cătălin Scărlătescu, cunoscut tuturor de show-ul de televiziune „Chefi la cuțite”.



Patru zile băcăuanii s-au bucurat de acest festival gastronomic găzduit de Parcul Cancicov. În acest timp, ai noștri s-au putut bucura de produse gastronomice de excepție, foarte gustate și apreciate. Chiar dacă au fost mai mulți agenți economici care practică acest gen de bussines, punctul de atracție a fost Cătălin Scărlătescu. Băcăuanii s-au înghesuit să îl vadă și chiar să se pozeze cu star-ul de la Antena 1. Scărlătescu, probabil foarte obișnuit cu astfel de situații, s-a lăsat fotografiat alături de toți doritorii. Cei mici au fost și ei foarte încântați. „Te cunosc de la televizor. Ești Scărlătescu. Pot să fac o poză cu tine?”, i s-a adresat un puști care nu cred că avea mai mult de 5 ani. O altă fetiță, tot cam de 5 ani, i-a făcut un desen lui Scărlătescu în care era ea și Chef Cătălin. Cea mică a rămas impresionată că Scărlătescu există în realiatea, ea crezând că la televizor e ceva de genul desene animate. „Mai am puțin și o să ajung și în benzi de desene animate”, s-a amuzat Scărlătescu.

În fiecare seară de festival, un număr impresionant de băcăuani au fost prezenți pe aleile parcului bucurându-se de festival. În rândul acestora părerile despre delicatesele oferite au fost diferite. Dacă unii au apreciat diversitatea sau calitatea acestor produse, au fost și alții care le-au apreciat cam scumpe pentru buzunarele lor. Aceștia din urmă s-au mulțumit cu privitul, probabil și cu înghițitul în sec. Tot ei au fost intrigați și de modul de achiziționare al produselor care se făcea în baza unor jetoane. Cel mai probabil s-a stabilit acest mod de plată tocmai pentru ca cei de la „tejghele” să nu lucreze cu bani, bancnotele fiind vectori de transmisie a bacteriilor și virușilor.

„E foarte frumos în Bacău. Sunt oameni calzi, prietenoși și foarte mulțumiți. Lume multă și dornică să guste din produsele noastre. Ce să zic? Sunt impresionat de oamenii de aici, mai ales de copii. Eu zic că am fost pe gustul lor și sper că ne vor mai chema”, ne-a spus chef Cătălin Scărlătescu după ce a încheiat o sesiune de gătit și se pregătea de un nou asalt al băcăuanilor pentru o nouă rundă de fotografii.

Elevii băcăuani de la licee de specialitate au dat o mână de ajutor

Pe lângă Festivalul Gastronomic care a marcat un eveniment iubit și gustat de băcăuani, momentul a avut și alte beneficii. Elevii de la Colegiul Economic „Ion Luca”, Colegiul de Comunicații „NV Karpen” și de la Liceul Tehnologic „Grigore Antipa”, de la secțiile de gastronomie, au avut posibilitatea să facă practică la acest eveniment prin voluntariat. Tinerii au fost parte din festival la toate nivelele.

„A fost o experiență foarte plăcută și am învățat lucruri noi și chiar am cunoscut oameni noi, din sistem, oameni bine pregătiți. Pentru mine chiar a fost o adevărată plăcere să fac voluntariat în aceste condiții, în acest proiect. Am învățat multe lucruri care cu siguranță îmi vor fi de folos în carieră și în viață”, ne-a spus Alexandra Liche, elevă în clasa a X-a profesională profil dual bucătar-ospătar la Liceul Tehnologic „Grigore Antipa”.
Echipele de voluntari au avut astfel ocazia de a învăța lucruri noi, metode și secrete din meserie, dar să și cunoască oameni ce pot fi considerate adevărate modele în carieră. Astfel, pe lângă “chef Cătălin Scărlătescu”, în peisaj și-a făcut loc și Nea Mărin, tot vedetă a postului Antena 1, acesta făcând parte din show-ul „Splash! Vedete la apă” care se filmează la Bazinul de Înot din Bacău. Cum se știe, pe Scărlătescu și Nea Mărin îi leagă o veche și frumoasă prietenie și a fost un bun prilej de revedere în Bacău. Așa că tinerii nu au pierdut ocazia de a face fotografii și cu Nea Mărin.

„Noi am implicat elevii claselor de profesională pe profil gastronomie, alimentație publică, cu calificarea bucătari-ospătari și chiar cofetari-patiseri. Liceul nostru a participat cu șase elevi la acest eveniment. Participarea la acest eveniment este unică prin prezența la acest festival a lui Cătălin Scărlătescu și ne-a făcut o mare și deosebită plăcere să fim aici. Știm foarte bine că, în ultimul timp, din cauza pandemiei totul a fost înghețat și nimeni nu a putut să își etaleze aptitudinile profesionale, iar cu această ocazie, elevii noștri au scos în evidență ceea ce au învățat în doi ani de învățământ profesional. Cred că acest eveniment deschide o nișă în care elevii noștri pot să se afirme în mediul economico-social-cultural băcăuan și ne dorim ca în astfel de evenimente să poată participa mai mulți elevi din liceul nostru.”
Prof. Carmen Mitrofan, catedra Turism-Servicii de la Liceul Tehnologic „Grigore Antipa” Bacău.

Festivalul Gastronomic a fost un eveniment reușit iar organizatorii spun că vor repeta această experiență, o ediție următoare promițînd de pe acum un festival de o mai mare amploare.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img