Intr-un singur an, pasionatii sistemelor de joc organizate de C.N. ,,Loteria Româna” au reusit sa incaseze din câstiguri de peste 40 de miliarde de lei vechi, jumatate fata de anul precedent, când au reusit sa „smulga” Loteriei Române circa 80 de miliarde de lei. Sumele provin atât de la sistemele automatizate – loto 6/49, loto5/40 si Joker, cât si de la pariurile sportive sau videoloterie (cunoscutele jocuri de pacanele).
Cei mai norocosi au fost bacauanii care au optat pentru jocul 6 din 49, la care s-a câstigat suma totala de peste 1.604.000 de lei (peste 16 miliarde de lei vechi) si la pacanele – peste 1.400.000 lei (14 miliarde lei vechi). La jocul Joker, suma totala a câstigurilor a fost de peste 970.000 lei, la pariurile sportive, peste 190.000 lei, iar la loto 5/40, 74.000 lei. De retinut ca aceste sume nu au intrat in buzunarul unui singur bacauan. „Se observa ca bacauanii au incasat in 2014 câstiguri de peste 4.000.000 lei (40 de miliarde de lei vechi), detasându-se si doua câstiguri mari, si anume la joker, categoria a II-a, un câstig de peste 467.000 lei (circa 4,7 miliarde de lei vechi) si la videoloterie, un premiu de peste 400.000 lei (4 miliarde de lei vechi)”, a precizat Lucian Antoniu, seful reprezentantei locale a Loteriei Române.
Din pacate, de data aceasta, nu am putut afla si cât au cheltuit, cu aproximatie, bacauanii la aceste jocuri, Loteria Româna dovedind astfel lipsa de transparenta. Refuzul a fost cauzat, probabil, de o analiza publicata in ziarul nostru cu un an in urma. Atunci notam, printre altele, ca in 2013 raportul bani cheltuiti/câstigati era in defavoarea jucatorilor, cu un scor de 1 la 2,6. Mai exact, bacauanii care au optat pentru clasicele jocuri de loterie au acceptat sa renunte la aproape 21 de milioane de lei (circa 210 miliarde de lei vechi) cumparând dreptul de a visa la statutul de imbogatit. Banii au fost jucati atât in agentiile loto din municipiul Bacau, cât si in cele din Onesti, Moinesti si din orasele Comanesti, Tg. Ocna, Slanic-Moldova si Buhusi. In calcul intrau si agentiile mandatare din comunele Dofteana, Agas, Palanca si Podu-Turcului, semn ca pasionati de astfel de jocuri de noroc au fost si locuitorii de la tara.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.