13 ianuarie 2025

Casa Anania, un simbol al Primului Război Mondial, a fost scoasă la vânzare

Casa Anania, o clădire cu o mare însemnătate istorică în desfășurarea operațiunilor militare din Primul Război Mondial, a fost scoasă la vânzare. Imobilul, situat pe strada George Bacovia, din Bacău, la numărul 49, a găzduit Marele Stat Major al Armatei a II-a în timpul conflictului, fiind un punct central pentru strategii și decizii militare cruciale.

În această clădire au fost încartiruite nume mari ale Armatei Române, inclusiv generalul Ion Antonescu, care a trecut de 12 ori prin Bacău și a petrecut câteva nopți la Marele Stat Major, conform relatărilor istoricilor.



Proprietatea are o suprafață construită desfășurată de 1057 metri pătrați și o amprentă la sol de 406 metri pătrați. Imobilul dispune de 30 de încăperi, incluzând dormitoare, bucătării, trei beciuri, terase și balcoane. Regimul de înălțime este de S+P+1+M (subsol, parter, etaj și mansardă).

La începutul anilor ’90, a fost instalată o efigie de bronz a generalului Antonescu pe zidul casei si o placă pe care se mentiona că imobilul a adăpostit comandanții Armatei a II Române în perioada Primului Reăzboi Mondial. Efigia lui Antonescu a fost, însă, distrusă într-o noapte. Autoritățile au dat vina pe „huligani” necunoscuți care nu au fost niciodată descoperiți.

Casa Anania reprezintă nu doar o valoroasă piesă arhitecturală, ci și un important martor al istoriei militare românești, oferind o oportunitate unică pentru colecționari și pasionați de istorie.

Proprietarii cer 750.000 de euro pe imobil.

Proprietatea are o suprafata construita desfasurata de 1057 mp, o amprenta la sol de 406 mp, cu un numar de 30 de incaperi ( dormitoare, bucatarii, 3 beciuri, terase si balcoane) si un regim de inaltime de S+P+1+M

Casa Anania este scoasa la vânzare prin intermedioul agenției Max Imobiliare, agent Sorin Stan.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img