Crescatorii de miei din judet au inceput sa isi asigure deja musterii si se anunta multi clienti, chiar daca preturile nu sunt tocmai mici. Vânzatorii sunt tot cei care de obicei, in restul anului, au la taraba brânza. Ca sa isi coreleze cât mai bine sacrificarile cu cererea si sa nu ramâna cu marfa pe stoc, ciobanii din pietele Bacaului isi intreaba clientii daca nu sunt si amatori de carne si promit sa aduca la vânzare daca au oferta ferma. “Vom aduce si miei mari, de 14-16 kg, dar si mai mici, pâna la zece kilograme. II vom vinde ori intregi, ori jumatati. Pretul este de 25 lei/kg”, spune un comerciant din Piata Sud. Cu alte cuvinte, o jumatate de miel poate ajunge in jur de 200 lei. Daca vânzatorul si clientul se cunosc, intelegerea se incheie rapid, fara plata unui acont. Altfel, ca sa fie sigur ca isi va vinde carnea de miel, vânzatorul cere un avans de pâna la jumatate din suma estimata a vânzarii.