La Colectiv, acum cinci ani, Guvernul a fost făcut răspunzător pentru un incendiu petrecut pe o proprietate privată, amenajată de un privat și la care un alt privat a înghesuit 400 de persoane deși avea voie, în acte, la numai 80. Așa-zisa «societate civilă» s-a mobilizat și a provocat căderea Guvernului.
La Piatra Neamț, într-un spital trecut, pe baza legislației referitoare la situația de urgență sau de alertă în subordinea directă a Ministerului Sănătății, aflăm, de la autoritățile cele mai înalte ale statului, că de vină e întreaga societate. Guvernul, care răspunde în mod direct de spital și care a angajat răspunderea pe un buget național care a a tăiat peste 20 la sută din banii Sănătății și care a mai și pus și manager un patron de pompe funebre, nu are nici o responsabilitate.
Același Guvern care nu a reușit să doteze Spitalul Universitar de Urgență din București cu un banal ser antitetanos, încât a fost nevoie, în weekend, să se împrumute de la Chișinău. Un elicopter SMURD a zburat de la Iași la Chișinău și apoi la Galați de unde serul a fost preluat de alt elicopter SMURD și dus la București. Evident, povestea asta nu ați văzut-o la noi în presa națională.
Cum nu o să mai vedeți nici poveștile despre familiile celor decedați în incendiul de la Piatra Neamț. Se va pune frumos batista pe țambal deoarece interese majore cer acest lucru. Nu se va face nici film documentar ca la Colectiv și nici nu se vor comemora decesele cu lumânări aprinse în fața prefecturilor.
Două situații similare, două reacții diferite care ne arată cum nu se poate mai clar că în România se reacționează în funcție de interese.
În rest, toate-s bune. Purtați masca, spălați-vă pe mâini cel puțin 20 de secunde și nu uitați să mergeți la vot! Virusul bântuie prin țară, a închis școlile, dar a promis că va fi băiat cuminte pe 6 decembrie ca să poată lumea să voteze.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.