– 63 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în perioada 9 – 13 aprilie, după cum se arată într-o informare a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile – Bacăul are cele mai multe cazuri confirmate în respectiva perioadă şi este urmat de Iaşi cu 26 de cazuri şi de Neamţ şi Suceava, cu câte 16 cazuri confirmate fiecare
Direcţia de Sănătate Publică Bacău este instituţia care monitorizează evoluţia acestei boli la nivelul judeţului Bacău şi, potrivit celor mai recente date, numărul cazurilor de rujeolă confirmate a ajuns la 487, din cele 566 de suspiciuni, înregistrate de la începutul acestui an.
Dintre acestea, 40 de cazuri au fost infirmate, iar restul serurilor sunt în lucru.
În continuare, bebeluşii cu vârsta de până la 1 an sunt cei mai afectaţi de rujeolă, 98 dintre cazurile care au primit confirmarea sunt din grupa de vârstă 0 – 1 an, urmaţi de copiii din grupele de vârstă 5 – 9 ani (79 de cazuri confirmate) şi 10 – 14 ani (70 de cazuri confirmate).
După zone, Bacăul se află pe primul loc cu 160 de cazuri confirmate, urmat de Dărmăneşti cu 51 de cazuri şi de Comăneşti cu 46 de cazuri, în mediul rural fiind confirmate 204 cazuri de rujeolă.
Pentru a limita extinderea îmbolnăvirilor, medicii au recomandat în repetate rânduri vaccinarea copiilor, pentru că doar aşa ei pot fi protejaţi împotriva rujeolei şi a complicaţiilor acesteia. Pojarul este o afecţiune gravă, care din momentul declanşării se mai pot trata doar simptomele ori vaccinul protejează şi elimină riscul de a face forme severe ale bolii, complicaţii sau deces, care pot apărea atunci când cel mic este infectat.
Două doze de vaccin antirujeolic protejează copilul aproape 100% împotriva bolii şi a complicaţiilor potenţial severe sau care pot duce la deces.
De la începutul acestui an şi până în prezent, patru bebeluşi din judeţul Bacău au murit de rujeolă, dintre care trei aveau 5, 6 şi 8 luni şi nu erau eligibili la vaccinare.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.