Fabrica de mobila stil Elitemob s-a aflat joi, 18 august, in programul vizitei pe care directorul executiv al Camerei de Comert Olenadezo-Române (CCOR), Maurits Dohmen, a intreprins-o in câteva societati comerciale din Bacau. Maurits Dohmen a venit aici la invitatia presedintelui Asociatiei Betania, André Muit, deocamdata singurul membru din Moldova al Camerei de Comert Olandezo-Române.
Elitemob si-a putut sustine, astfel, din nou denumirea generica de membru al elitei antreprenoriale bacauane aratând directorului executiv al CCOR cele doua unitati ale sale – fabrica de mobilier si show-room – ul cu produse finite.
„Am venit in Bacau in primul rând pentru a revedea un membru mai vechi al Camerei noastre, Asociatia Betania. Dar, dupa aceasta vizita si dupa o reuniune cu mai multi antreprenori pe care o vom organiza chiar aici, speram ca Bacaul sa devina o zona de mare interes pentru noi. Vrem ca si din aceasta zona sa avem mai muti membri, asa cum sunt in Bucuresti, Constanta sau Cluj, dar si in Brasov si Timisoara”, ne-a declarat Maurits Dohmen.
Pe domenii de activitate, cei mai multi membri ai Camerei sunt din transporturi si logistica, IT, agricultura, industria creativa si industria confectiilor. Dar, organizatia- spune reprezentantul ei – este deschisa cererilor din orice domeniu.
Prima impresie la Elitemob
Prima impresie la fabrica de mobilier si la show-room – ul Elitemob a fost ca unitatile ei arata foarte bine. Iar prima impresie conteaza! „Principiile la care noi tinem – a precizat Maurits Dohmen – este ca afacerile sa fie curate, de calitate. De aceea si selectam companiile care vor sa devina membri ai Camerei. Avem, de altfel, membri importanti, ca Philips, ceea ce constituie o oportunitate pentru companiile din România sa stabileasca relatii puternice, profitabile”.
Productia de mobilier Elitemob este o afacere de familie, începuta în anul 2003 de Dana si Denis Chiriac. Dar nevoia deschiderii fabricii de mobilier a aparut în anul 2012, când antreprenorii si-au dat seama ca pentru a livra în continuare produse de calitate este nevoie de un upgrade, de o transformare, pentru a putea face fata cererii.
„Acum avem deja semnale ca piata de retail europeana este din ce in ce mai interesata de produsele fabricate in România, care se apropie de calitatea celor made in Germany, Nederland etc., dar la preturi mai accesibile. Si noi avem, deja, clienti in Belgia, in Germania, in Olanda si vedem o crestere a cererii pe piata”, spune managerul companiei, Dana Chiriac.
Olanda – cel mai important investitor strain in România
Potrivit datelor Bancii Nationale, Olanda este cel mai mare investitor strain în România, cu 16 miliarde de euro, aproximativ un sfert din suma tuturor investitiilor, in companii ca RCS/RDS, Mega Image, Enel, Coca-Cola, Oracle, Toyota, UPC, Lukoil, GDF Suez Energy, Vodafone, Ford, JT International, Samsung, Continental Automotive, Arctic sau Alro. Este foarte important de inteles ca daca exista interes din partea companiilor, legaturile pot fi strânse si consolidate, iar mediul local va deveni mai puternic.
În 2016, CCOR si-a propus sa-si creasca prezenta prin activitati structurale în orase din teritoriu precum Brasov, Constanta si Cluj-Napoca, orase in care o functioneaza o baza mare de companii olandeze. „Mai mult decât atât vom consolida angajamentul nostru printr-o serie de evenimente dedicate transferului de cunostinte prin centrele noastre de informare lunara, prin promovarea membrilor de succes si a grupurilor de lucru axate pe industrie”, spun reprezentantii ei.
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.