15 noiembrie 2024

Calendarul 2020 al muzicienilor care iubesc Oneștiul

Cunoscutul inginer oneștean Nicolae Doileț, considerat pe bună dreptate un veritabil mecena, adică un protector al artelor și mai ales al muzicii care se manifestă în zona Onești și nu numai, a editat și în acest an un calendar dedicat principalilor interpreți de muzică cultă sau de folclor care au vizitat de-a lungul anilor municipiul.



Calendarul 2020, tipărit în format mare la cunoscuta și excelenta tipografie Magic Print, conține pe fiecare dintre cele 12 pagini nu mai puțin de 20 de portrete și fotografii de grup ale muzicienilor, vocaliști, instrumentiști sau dascăli în diferite instituții de învățământ muzical. Apar, astfel, în primele șase luni de calendar, în ordinea lunilor, prof. univ. dr. Tatiana Pocinoc și Constantin Stanciu, mezzosoprana Viorica Cortez, regizoarea Anda Tăbăcaru și pianista Alina Pavalache, prof. univ. dr. Cristian Misievici, drd. Ioana Munteanu, conf. univ. dr. Delia Stoian, prof. univ. dr. Grigore Pop, lect. Univ. dr. Alexandru Veleșcu, fagotistul Pavel Ionescu Ambrosie (managerul Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău) și lect. univ. dr. Ozana Kalmuski (tot din Bacău). Pentru a doua parte a anului, paginile sunt rezervate pentru lect. univ. dr. Ligia Ghilea, asist. univ. drd. Luca Pulbere, prof. Cezar Mititiuc, Daniela Vlădescu, conf. univ. dr. Gabriela Pipelea și Mihaela Spiridon, Alexandru Tomescu, Toma Popovici, Răzvan Suma, conf. univ. dr. Titus Flueraș și frații Andrei, Aurelian și Adrian Constantin. Unii dintre muzicieni activează la cunoscuta Academie de muzică din Cluj-Napoca.

Calendarul 2020 ne ajută să facem un pas și în anul muzical 2021, pe pagina lunii ianuarie a acelui an fiind o fotografie de grup a Cvartetului Grupetto.

Fiecare pagină a calendarului conține, însă, și câte un citat din scrierile sau rostirile unor cunoscute personalități din varii domenii, care au opinat despre minunata artă a muzicii.

Nicolae Doileț editează de mai bine de zece ani agende și calendare dedicate fie muzicii de calitate, fie crescătorilor de capre de la noi sau din unele țări ale lumii – domeniu în care a activat mult timp ca președinte al Filialei Onești a CAPRIROM – Asociația Crescătorilor de Capre din România.

În mai 2019, la 17 ani de la deschiderea stagiunii muzicale susținută constant la Biblioteca „Radu Rosetti” din Onești de Extensia (facultatea de muzică) de la Piatra Neamț a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Nicolae Doileț a dat publicității un album dedicat stagiunii și artiștilor care au susținut-o.

Volumul, intitulat „Armonie. Exemplaritate. Măiestrie”, cuprinde mesajele către publicul oneștean ale interpreților instrumentali și vocali care au concertat, prezentarea cv-urilor profesionale și artistice ale unora dintre ei, un veritabil sinoptic al concertelor susținute în cei 17 ani și o evocare a evenimentului aniversar organizat la Piatra Neamț cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea Extensiei Academiei Muzicale din Cluj-Napoca.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014