A treia editie a manifestarii promotionale VinESt – Bursa Vinului 2015 Bacau si-a inchis, duminica, 6 decembrie, portile la Centrul de Afaceri si Expozitii (CAEx) „Mircea Cancicov”. Manifestarea a fost, practic, o expozitie nationala cu participare internationala dedicata viei si vinului si a prezentat o variata gama de vinuri nationale si internationale, utilaje, echipamente si accesorii dedicate vinului, tehnologii moderne de îmbuteliere si de pastrare a nobilei bauturi.
„A fost – ne-a declarat Corneliu Pricope, directorul general al CAEx – un eveniment important pentru cei care practica viticultura. Am avut intentia si in acest an sa dezvoltam evenimentul, iar prezenta marilor producatori a insemnat un plus de calitate. Ne dorim, insa, pentru editiile urmatoare, sa vina aici mult mai multi producatori, dar si piata bacauana ar trebui sa aiba, pentru ei, o oferta mai generoasa, o cerere mai concreta. Si consumatorul bacauan daca devine mai elevat, mai aplecat spre calitate, vom avea mai multa participare si la astfel de evenimente.”
Degustarile de vinuri, demonstratiile culinare, produsele vânatoresti si voia buna au facut din cele trei zile de manifestari o adevarata sarbatoare a vinului, in care a fost derulat si un program dedicat demonstratiilor culinare. Vinurile alese au fost aduse la târg din România, Republica Moldova, Italia, Franta si din America de Sud – vinuri de masa seci, demiseci si dulci, demidulci albe, rose si rosii din toate sortimentele.
Cel mai important producator de vinuri bacauan, Eugen Burca, administratorul Domeniilor Burcilor din Traian, a lansat, cu acest prilej, doua cupaje, un roze si un cupaj rosu, iar Crama Oprisor, din Oltenia, a venit cu o varietate impresionanta de vinuri, dintre care nu au lipsit celebrul Passarowitz 1718, Caloianul, Rusalca Alba, Maiastrul, Dragaica Rosie, Cupola Sanctis sau vinul La Cetate. De la celebra crama din Cricova (Republica Moldova), cea mai mare din Europa, au putut fi degustate cupajul Poduri, din 1993, un Cabernet suvignon din 2000 sau vinurile cu fermentare in sticla. Somelierul bacauan Cristian Bunea a prezentat doua vinuri Recas cu destinatie horeca, un cupaj alb si unul rosu lucrate sub indrumarea cunoscutului maestru somelier Sergiu Nedelea.
Nu puteau lipsi, de la manifestare, nici cavalerii Ordinului Vinului, care are un Scaun si in Bacau, sub presedintia lui Eugen Burca.
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.