18 noiembrie 2024

Bronx Sport Club

Bronx Sport Club s-a făcut remarcat de-a lungul timpului prin numeroasele premii obținute la concursuri naționale și internaționale de judo și powerlifting, precum și prin propagarea spiritului competitiv, a dedicării și a perseverenței, a armonizării dintre corp și minte, a spiritului de învingător.
Clubul însuși a dat dovadă de o imensă reziliență și determinare de existență și dezvoltare, deoarece, în ciuda dificultăților întâlnite pe parcurs, a continuat să scoată campioni naționali și internaționali. Inițial, clubul a fost înființat în Trebeș, după care s-a mutat într-un punct termic din Bacău, în care activitatea era restrânsă din cauza programului prestabilit. În anul 2017, cu ajutorul și încrederea viceprimarului Ilie Bîrzu, Bronx Sport Club a intrat în posesia unui punct termic aflat într-o stare destul de degradată, dar pe care, în doar 3 luni, printr-o investiție considerabilă, l-am transformat în sala de antrenamente care a devenit locul de formare și o a doua casă pentru numeroși campioni naționali și internaționali.

Pragul clubului sportiv a fost călcat de numeroși copii deveniți ulterior campioni, care au găsit în judo și powerlifting un hobby, o reală pasiune, un mod de viață: Mădălina Bândac
( vicecampioană mondială la powerlifting Junior II), Ana-Maria Motoca( vicecampioană europeană la powerlifting Junior II), Andreea Andrei( locul III la Europene la powerlifting), precum și alte numeroase medaliate naționale și internaționale la powerlifting. În ceea ce privește activitatea pe partea de judo, renumele țării și al sportului românesc a fost ridicat de 8 componente la lotul național de judo Cluj: Paula Diaconescu, Andra Lungu, Maria Gavriliță, Ioana Bura, Alisa Crenganiș, Mădălina Ardeleanu, Melania Calfă, Alina Rotaru.



Începând cu anul 2018, s-a format o grupă de judo cu copii proveniți din sistemul de plasament băcăuan, pentru care sportul s-a dovedit o metodă terapeutică cu rezultate rapide, astfel încât, după doar câteva luni de antrenament, copiii aveau mai multă încredere în forțele proprii, erau mai deschiși, mai sociabili, știau ce vor să devină când vor crește (o parte din ei manifestând un real talent pe partea sportivă, concretizat în numeroase premii la competițiile naționale și internaționale de judo). Judo i-a învățat ce înseamnă disciplina, munca și cum să treacă peste propriile slăbiciuni, cum să se ridice de la sol când adversarul i-a doborât, cum să continue să lupte, în ciuda durerii fizice și a temerilor, cum să ajungă în vârf, în ciuda punctului din care au plecat.

Activitatea clubului sportiv va fi reluată începând cu data de 23.09.2019, după următorul program: de luni până vineri, între orele 14:00- 15:30, program de tip after-school, 16:00- 17:30, antrenamente de judo, iar în zilele de luni, miercuri și joi, între 18:00- 19:00, program de antrenamente cu grupa Piticii. Copiii sunt așteptați la sala de pe Cornișa Bistriței, nr. 29- 30, unde îl vor avea ca antrenor pe Daniel Zodian, fost sportiv și antrenor de judo și powerlifting cu o experiență de peste 10 ani. Programul de tip after-school a mai fost încercat și în anul 2017, când a atras numeroși participanți, pentru care orarul stabilit s-a dovedit a fi benefic, dar, din cauza resursei de timp limitate, activitatea a fost sistată în această direcție. În cadrul programului after-school, se va pune accent pe învățarea prin practică, empirică, astfel încât copiii să înțeleagă modul în care pot aplica ceea ce învață în viața de zi cu zi. Se va exploata și partea kinestezică, întrucât echilibrul dintre corp și minte este fundamental pentru o dezvoltare sănătoasă și echilibrată, pe reguli de nutriție, pentru a propaga un stil de viață sănătos, ținând cont de faptul că foarte mulți copii se confruntă cu probleme de greutate încă de la o vârstă fragedă, cu carențe de vitamine și minerale. Dorim să îi învățăm pe cei mici cum să își organizeze singuri timpul, cum să își identifice punctele tari și punctele slabe, cum să socializeze, astfel încât să aibă un parcurs frumos, sănătos fizic și psihic, să aibă rezultate școlare cât mai bune. De asemenea, programul nostru de tip after-school va fi o soluție pentru părinții aflați în criză de timp, care își vor putea lăsa copiii și la Centrul Familial ,,Maria” Bronx atunci când nu au posibilitatea să își plieze programul cu al celui mic, știind că acesta va fi în siguranță, într-un mediu productiv, alături de alți copii cu care va învăța să interacționeze, să lege prietenii. Mai multe detalii despre program se pot afla sunând la 0749 336 424.

Prin judo și powerlifting, copiii învață să își depășească bariere, să aibă obiective înalte, să muncească sistematizat și organizat pentru a ajunge unde și-au propus și să nu se lase niciodată descurajați de eșecuri. Judo reprezintă determinare, forță psihică, disciplină și maximă concentrare. Îți dobori adversarii nu prin forță fizică, ci prin atenție, prin studiere de mișcări, prin mobilizare, prin învingerea conștientă a temerilor și dobândirea echilibrului dintre minte și corp, concept regăsit în filozofia lui Yin și Yang. Prin powerlifting, înveți cum să îți reglezi respirația, cum să îți coordonezi mișcările, cum să ignori dificultățile din jur atunci când ai un obiectiv de atins, cum să te învingi pe tine însuți, cea mai mare piedică pe care o întâlnești în parcursul tău evolutiv, cum să devii un campion, doar prin simplul fapt că nu renunți atunci când simți presiunea exercitată de greutăți asupra corpului tău.

Clubul Sportiv Bronx creează oameni puternici, campioni dincolo de pragul sălii de antrenamente, sportivi care ridică numele țării și al sportului românesc la nivel internațional.

„Pregătesc campioni pentru viață, care luptă pentru ceea ce vor să devină. Judo e arta prin care se descoperă pe ei înșiși, își identifică temerile și punctele slabe, învață ce înseamnă disciplina, trezitul devreme, înainte de răsărit, pentru antrenamente, nu se lasă doborâți de eșecuri, învață să ridice, în ciuda durerii și a lacrimilor, să își aranjeze kimonoul și să se întoarcă la luptă. Până la capăt. Sportivii mei ajung acolo unde își propun. Am exemple concrete pentru această afirmație. Una din fostele mele sportive, venită inițial cu o problemă la încheieturi și cu un grad de anxietate socială destul de ridicat a dat dovadă de o perseverență exemplară. Și-a dorit atât de mult să facă judo, încât și-a doborât toate barierele. A devenit campion internațional. Și încă un exemplu… O fată provenind dintr-o familie foarte săracă venea iarna la antrenamentele de judo în balerini. Își dorea să depășească stigmatul social sub care se născuse, s-a împotrivit familiei, care nu voia să se desprindă de ea, lăsând-o să se dezvolte pe latura sportivă. Și ea, la rândul ei, a devenit campioană. Pentru că a vrut, a avut parte de susținerea necesară și nu a renunțat când i-a fost greu. Și lista continuă…”
Daniel Zodian, președinte onorific




Descoperă mai multe la Desteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014