Iubesc cărțile, citesc una pe săptămână, dar pe asta am citit-o într-o zi. Se numește „Cum am devenit YouTuber”, este scrisă de Ina Țăranu Hofnăr și a fost publicată în anul 2017, la Editura Niculescu. Această carte nu te va face să devii un youtuber renumit fără efort, dar te va ajuta, cu diferite sfaturi, să crești calitatea clipurilor tale.
Volumul ne prezintă, în debutul său, o poveste despre o academie de elită a youtuberilor celebri din anul 2076(!), așa cum își imaginează autoarea că va arăta viitorul, și aș putea spune că are o imaginație foarte bogată.Presărată cu sfaturi utile şi interesante, pasaje „Ştiaţi că…” și „Tips and Tricks”, povestea ne aduce în prim plan tema sincerităţii şi pasiunii în activităţile noastre zilnice.
Notându-mi sfaturile despre un canal YouTube din ce în ce mai bun am reţinut ideea că audienţa şi numărul de vizualizări nu trebuie să implice altceva decât sinceritate. Acţiunile false nu aduc decât un succes de moment şi o mare deziluzie ulterioară. A doua parte a cărţii ne prezintă interviuri în exclusivitate cu youtuberi celebri: #Andra Gogan, #Smiley, #Tequila, #Pandutzu, #Noaptea Târziu, #Coţofana. Structurate în mod similar, interviurile ne prezintă, în afară de datele biografice, întâmplări haioase din copilăria youtuberilor, provocările prin care au trecut şi cum au reuşit să le depăşească. Unele dintre acestea sunt publicate exclusiv în această carte. Am apreciat sinceritatea youtuberilor care au descris cum au reuşit să ajungă la nivelul din prezent, gândurile care i-au făcut să nu renunţe şi m-au convins că nimic nu este imposibil.
Despre autoarea Ina Țăranu Hofnăr am aflat că are un blog lansat în anul 2006, a fost redactor la un ziar, scenarist de film, copywriter, editor de revistă, redactor-șef al unui site, scenarist de televiziune, trainer și game writer. Scrisul pentru ea este „Talent, muncă, joacă, terapie, corvoadă, bucurie”, iar pentru mai multe detalii nu trebuie decât să accesăm https://www.inoza.ro. Scrisă într-o manieră creativă, având o cursivitate în lecturare, această carte mi-a părut un excelent moment de relaxare şi suspans.
„Cum am devenit YouTuber” m-a învăţat cât de importantă este sinceritatea, dăruirea şi efortul în atingerea succesului visat. Şi nu uitaţi… Cititul nu doare! Sunt Tudor, sunt Youtuber și mă găsiți la adresă #TudorBibliofil.
Tudor Pascu Mihail, 10 ani, clasa a IV-a, elev la Școala Gimnazială nr. 10 și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău