30 septembrie 2024
Economie„Bomba” de la raft, în prag de sărbători

„Bomba” de la raft, în prag de sărbători

Necazurile se țin lanț de comercianți, și la final de an, după ce toată vara, zeci de sortimente de produse alimentare au fost scoase de la raft, întrucât exista un risc major pentru sănătatea consumatorilor. De data asta, locul pulpelor și a pipotelor periculoase importate din Polonia a fost luat de preparate din carne produse de către firma ieșeană Marcel SRL.

Mai exact, este vorba despre Mușchi Țigănesc și Urechi Snacks, produse care au ajuns în nu mai puțin de zece județe din întreaga țară, inlcusiv în Bacău, cât și în afara granițelor, în țări precum Germania, Anglia, Italia, Spania, Belgia ș.a. În astfel de alimente, inspectorii sanitari veterinari au descoperit prezența unei bacterii extrem de periculoase care poate genera probleme grave de sănătate prin toxiinfecțiile alimentare, afectând mai ales sistemul nervos: Listeria monocytogenes. În aceste condiții, producătorul a fost somat să retragă din circuitul comercial toate produsele de tip „Urechi Snacks” 200 g, care făceau parte din lotul 076121121, cu data maximă de valabilitate de 02.01.2022, precum și cele de tip „Mușchi Țigănesc”, din Lotul 017121121, cu data de expirare 27.12.2021 / 06.01.2022.



Returnați alimentele sau distrugeți-le! Primiți banii înapoi, fără bonul fiscal

În aceste condiții, băcăuanii care au achiziționat astfel de produse și nu au apucat să le consume sunt sfătuiți fie să le distrugă, fie să le returneze magazinelor de unde le-au achiziționat, urmând să primească banii înapoi, de data asta fără a mai fi nevoie de prezentarea ca probă a bonului fiscal. Dacă cei care au consumat din produsele incriminate au simptome de tipul febrei simple sau a celei însoțite de dureri de cap sunt rugate să consulte imediat medicul. Riscurile cele mai mari le pot avea femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă, în cazul lor boala denumită listerioză (caracterizată de fenomene de diaree, febră, dureri musculare, dureri articulare, cefalee, gât rigid, dureri de spate, frisoane și sensibilitate la lumina puternică sau dureri în gat cu febră și glande umflate) prezentând un real risc. Simptomele pot apărea în câteva zile până la săptămâni după ce au fost consumate alimentele contaminate. Prin urmare, cel mai bun ar fi un test de sânge, acesta putând confirma dacă persoana care a consumat alimentele a fost infectată cu listeria.

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img