Dupa 11 ani de la punerea in functiune, timp in care nu au fost efectuate niciun fel de lucrări de mentenanță asupra celor două cuve de bazin, se face simțită intervenția pentru impermeabilizarea respectivelor cuve întrucât pierderile de apă sunt din ce în ce mai mari si nu sunt sustenabile economic.
La bazinul de întot se va interveni punctual în locurile unde există crăpături, spărturi iar linerul este compromis. Se vor verifica și reface, acolo unde este cazul, toate termosudurile linerului. Se vor reface marcajele de la bazinul de inot pentru a fi in conformitate cu reglementările FINA si se va interveni si la cele două headwall-uri de la capetele bazinului de Înot.
La bazinul de sărituri se intervine punctual in zonele unde se observa crăpături, spărturi și se constată că linerul este compromis. Cauzat de decolorarea si compromiterea linerului de la linia apei, se va lipi o bandă suplimentară de liner astfel încât să se întărească zona respectivă. Se va interveni deasemeni la headwall-uri prin montarea unor noi coltare
Camerele de balans de la cele doua circuite de recirculare a apei vor fi verificate si se va interveni punctual pentru eliminarea neconformitatilor apărute la termosudurile linerului.
Se vor repara cele 7 pompe de la grupurile de pompare care deservesc bazinul de inot și bazinul de sărituri.
Se vor schimba toate dusurile si se vor executa circuite noi de distribuție si alimentare cu apă caldă folosind tevi din cupru si teava Rehau astfel incat sa eficientizam consumul de apa.
Se vor schimba rigolele pluviale din zona de dusuri bărbați și se va efectua hidroizolație astfel încât să nu mai existe infiltratii de apă in centrala cermică.
Se vor repara și igieniza toate suprafetele si toate incaperile din zona de est a bazinului (zona dinspre Aleea Ghioceilor)
Deasemeni, ținând cont de afluxul foarte mare de utilizatori, se are in intenție să fie redefinite circuitele funcționale astfel incat sa se minimalizeze riscul ca persoane neautorizate să pătrundă în zonele care sunt destinate exclusiv pentru utilizatorii efectivi ai piscinelor.
Aceste lucrări enumerate mai sus reprezintă doar o selectie a lucrărilor care vor fi efectuate pe perioada in care bazinul va fi închis.
Durata estimată pentru efectuarea tuturor acestor lucrări este de 60 de zile calendaristice, incepand cu data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, si anume 23 decembrie.
„Pentru anul 2020 ne propunem, functie de fondurile bănești alocate, să automatizăm intregul proces de incălzire a apei de piscină și să intervenim asupra circuitelor de incălzire, răcire, ventilatie si dezumidificare a aerului din incintă. La fel, asupra aceste circuite nu au fost efectuate niciun fel de lucrări de mententanță din 2008 si pana la data curentă, o mare parte a acestora fiind defecte.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, toate aceste lucrări fiind absolut necesare pentru a se putea asigura folosirea în siguranță a întregii infrastructuri”, se arată într-un comunicat al Bazinului de Înot.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.