12 septembrie 2024
ActualitateBacăul prin ochii unui italian stabilit în România: Massimiliano Raso

Bacăul prin ochii unui italian stabilit în România: Massimiliano Raso

Massimiliano Raso, un italian care s-a stabilit în România, își împărtășește impresiile despre orașul Bacău, prezentându-l ca o destinație deosebită și mai puțin cunoscută, dar plină de farmec și istorie.

„Bacău este o oraș foarte frumos pentru mine!” spune Raso cu entuziasm. „Nu doar Brașov, Cluj-Napoca sau Timișoara merită vizitate în România. Există și alte locuri, mai puțin cunoscute și turistice, dar la fel de frumoase. Bacăul, cu cei aproximativ 200.000 de locuitori ai săi, situat la 300 de kilometri nord de București, în regiunea istorică a Moldovei, la poalele Carpaților, este unul dintre aceste locuri. Orașul este străbătut de râul Bistrița.”



De ce să vizitezi Bacăul?

Pentru iubitorii de arhitectură post-sovietică, Bacăul este un mic giuvaer bine conservat. „Bulevarde largi, clădiri comuniste și, nu în ultimul rând, ‘monumentul’ meu preferat care mă transpune instantaneu în anii ’80 ai secolului XX – Hotelul Decebal din Bacău,” spune Raso. „Fațada exterioară albă, înalt, nu foarte mare, dar impunător. Interioarele sunt de epocă. Am vizitat acest hotel și chiar am înnoptat acolo, pentru că cine se ocupă și iubește istoria, nu doar o ascultă, ci o trăiește. Trebuia să am o experiență ‘comunistă’.”

Monumente și locuri de interes

Bacăul este, de asemenea, renumit pentru frumoasele sale biserici ortodoxe. „Biserica Precista, cea mai veche biserică din Bacău, construită în urmă cu peste 500 de ani din ordinul lui Ștefan cel Mare și fiul său, Alexandru, este o capodoperă în stil medieval moldovenesc, realizată din piatră și cărămidă, și bogat decorată atât la interior cât și la exterior. În interior, puteți admira o serie de picturi din secolul al XVIII-lea.”

Pe Bulevardul Unirii, vizitatorii pot admira a treia cea mai mare catedrală din România. „Coincidența face că se află chiar în Bacău, fiind unul dintre cele mai recente monumente ale orașului,” adaugă Raso.

O oază de relaxare

Un alt punct de atracție este imensul parc verde din Bacău, ideal pentru familii și cupluri. „Anca m-a dus prima dată acolo pentru a-mi arăta ‘stilul de viață’ moldovenesc. Datorită Ancăi, Bacăul este acum județul meu de suflet. Acest loc se numește ‘Insula de Agrement Bacău’, o insulă artificială creată în mijlocul lacului format de râul Bistrița, concepută pentru timp liber cu plaje, sporturi în aer liber și plimbări cu barca în jurul insulei. Aici găsești discoteci, restaurante (dintre care unul pe o barcă), piste de patinaj, zone de agrement, alei bine amenajate și multă verdeață.”

„Aceasta este Bacăul! Adorăm aceste atmosfere și încercăm, prin experiențele noastre, să le transmitem în emoții. Explorați, căutați și verificați personal,” îndeamnă Massimiliano Raso.

Prin ochii lui Massimiliano Raso, Bacăul se dezvăluie ca un oraș plin de farmec, istorie și frumusețe, oferind o experiență autentică celor care aleg să-l descopere.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img