10 ianuarie 2025
HomeMemoriaBacăul de altădată. Cu aparatul fotografic la Școala de meserii Bacău

Bacăul de altădată. Cu aparatul fotografic la Școala de meserii Bacău

«Elevii școlii de meserii din Bacău, viitori constructori și muncitori calificați, primesc zilnic in afara cunoștințelor de specialitate, îndrumări prețioase cu privire la înțelegerea unor fenomene economice, sociale și politice din patria noastră.

Cercul „Să ne cunoaștem patria“ organizat de comitetul U.T.M., lectura diferitelor articole din presă, precum și dirijarea lecturii elevilor au o mare importanță in această privință. Cadrele didactice se preocupă nu numai de organizarea și de urmărirea feluluiîn care școlarii își folosesc timpul liber dar ei înșiși petrec ceasuri întregi la club, în mijlocul lor.



Adesea, profesorii poartă aici discuții libere cu elevii pe diferite probleme de literatură, știință etc. Educarea politică și patriotică îmbracă așadar, formemultiple și variate. Cu ajutorul aparatului fotografic am surprins, nu de mult, câteva aspecte.

Cercul politic „Să ne cunoaștem patria” care oferă elevilor prețioase cunoștințe de geografie și cultură generală. După expunere, tînăra profesoară Otilia Ciocan, încearcă să afle dacă participanții la cerc au înțeles și și-auînsușit cele prezentate de dînsa.

Iubitorii de lectură pot merge după orele de clasă la bibliotecă. Aici găsesc nu numai cărțile preferate, dar și îndrumarea necesară din partea profesorilor. Un asemenea moment am surprins cu ajutorul obiectivului fotografic.Profesorul de limba romînă, Alexandru Șendrea, recomandă elevei Georgeta Fînaru din anul III, una din cărțile nou sosite în bibliotecă.

Cele mai de seamă evenimente politice interne și internaționale trabuie să fie cunoscute de elevi. De aceea la intervale egale de timp se organizează lectura celor mai importante articole din presă. Fotografia noastră il prezintă pe utemistul Alexandru Piru din anul III, un agitator activ, intimp ce citește Hotărîrile Plenarei C.C. al P.M.R. din 26—28 noiembrie 1958.

Adesea, sala clubului școlii devine neîncăpătoare. Amatorii de șah sau iubitorii de lectură pot petrece în modul cel mai plăcut și instructiv cîteva ceasuri».

Steagul roșu – 4 ianuarie 1959



Alte titluri
Alte titluri

Piesă de colecție dendrocronologică: Stejar pedunculat de 129 de ani, cu o poveste gravată în inelele timpului

O piesă impresionantă de colecție dendrocronologică, provenită din Ocolul...

Autoritățile organizează examene în limba engleză pentru a permite imigranților să conducă taxiuri

Începând din acest an, examenele teoretice pentru obținerea certificatului...

Vechea gară din Bacău – o amintire arhitecturală pierdută

Vechea gară din Bacău, construită în anul 1872, a...

Ultimele știri