31 decembrie 2024

Bacauanii au bagat in loterie de aproape trei ori mai mult de cât au câstigat

Criza i-a determinat pe bacauani sa-si incerce cu insistenta norocul, participând la diferitele jocuri de pe piata de profil. Despre unii s-ar putea spune ca au avut noroc, judecând dupa sumele frumusele care le-au intrat in buzunare. Insa, marea majoritate a participantilor la astfel de jocuri de noroc pot fi considerati doar simpli cotizanti.

Astfel, in 2013, bacauanii care au optat pentru clasicele jocuri de loterie au acceptat sa renunte la aproape 21 de milioane de lei (circa 210 miliarde de lei vechi) cumparând dreptul de a visa la statutul de imbogatit.



Cele mai mari sume s-au dus la jocurile 6/49 ale Loteriei Române, aici fiind inregistrate nu mai putin de 8,5 milioane de lei (85 de miliarde de lei vechi). Alte aproape 8 milioane de lei (80 de miliarde de lei vechi) au fost cheltuite la videoloterie (cunoscute mai bine sub denumirea de pacanele), iar 1,5 milioane de lei (circa 15 miliarde de lei vechi) s-au dus pe biletele la jocul Joker.

Banii au fost jucati atât in agentiile loto din municipiul Bacau, cât si in cele din Onesti, Moinesti si din orasele Comanesti, Tg. Ocna, Slanic-Moldova si Buhusi. In calcul intra si agentiile mandatare din comunele Dofteana, Agas, Palanca si Podu-Turcului, semn ca pasionati de astfel de jocuri de noroc au fost si locuitorii de la tara.

Au luat cu o mâna si au dat cu doua

Din fericire pentru unii, o parte din bani s-au intors in buzunarele jucatorilor. In total, acestia au “smuls” Loteriei Române circa 8 milioane de lei (80 de miliarde de lei vechi). Chiar si asa, raportul este in defavoarea jucatorilor, cu un scor de 1 la 2,6. Cert este ca sumele cele mai mari au fost câstigate anul trecut la pacanele. Astfel, pasionatii jocurilor de la aparatele de tip slot au plecat acasa cu peste 6 milioane de lei (60 de miliarde de lei vechi). Din pacate, aceasta suma nu a intrat in buzunarul unui singur bacauan.

In realitate, câstigurile au fost in sume relativ mici, insumate ajungând la aceasta valoare semnificativa de 6 milioane de lei. Pasionatii de loterie au mai reusit sa câstige alte 1,9 milioane de lei (peste 19 miliarde de lei vechi) la 6 din 49 si jocul Noroc legat de acesta. Doar circa 300.000 de lei (trei miliarde de lei vechi) au venit de la Joker si NorocPlus si inca 100.000 lei (un miliard de lei vechi) la 5 din 40 si jocul SuperNoroc atasat acestuia.

“Dintre aceste câstiguri se detaseaza cel de la categoria a II-a LOTO 6 din 49, la tragerea din 28 noiembrie 2013, in valoare de 47.598 lei (475 de milioane de lei vechi n.r.), si cel de 50.000 lei obtinuti la Lozul Mirilor, tot in luna noiembrie 2013. Asadar, un bilant bun pentru jucatorii bacauani la Loteria Româna in anul 2013, care sper ca i-a ajutat sa treaca mai usor peste grijile si cheltuielile zilnice”, spun reprezentantii locali ai companiei Loteria Româna.

Cert este ca spre deosebire de jucatorii din Galati, de exemplu, unde câstigurile mari curg pe banda rulanta, norocul cel mare a lovit destul de rar in Bacau. Printre cele mai notabile, aminitim premiul de 1 milion de dolari câstigat la 6 din 49 in 1995 de un bacauan. Abia la o distanta de mai bine de 10 ani, un alt câstig tot la 6 din 49, insa de data aceasta de 1,3 milioane de euro plus un apartament cu patru camere i-a revenit unui alt jucator bacauan.

“La noi, in judet, de-a lungul timpului, mai multe câstiguri semnificative au fost inregistrate la 5 din 40. De exemplu, in 2007, la Podu Turcului, s-a câstigat un premiu de 300.000 de lei, in 2009, un altul de 170.000 de lei intr-o alta localitate din judet, iar in 2012, alt premiu de 220.000 de lei”, a precizat Lucian Antoniu, directorul reprezentantei locale a Loteriei Române.

Si daca…

Interesant este de vazut cam ce ar fi putut sa-si cumpere bacauanii cu acesti bani daca nu ar fi ales sa-i cheltuiasca la loto. Astfel, daca toate cele 21 milioane de lei ar fi apartinut unui singur bacauan, acesta si-ar fi putut cumpara peste 100 de apartamente cu cel putin trei camere in zone mai bune ale orasului sau ar fi putut plati salariile pe un an intreg la circa 1.400 de angajati.

Cu aceiasi bani, s-ar fi putut cumpara 21 de milioane de pâini ori circa 900.000 de kilograme de carne de porc de calitate medie sau 11 milioane de kilograme de cartofi, mâncarea de baza a majoritatii românilor. Totodata, cu acesti bani ar mai fi putut fi cumparate 260.000 de enciclopedii pentru scolarii de clase primare sau milioane de caiete si stilouri. Banii ar fi putut fi folositi pentru alimentarea cu carburanti a circa 7.600 de masini timp de un an.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img