De la 1 ianuarie, bacauanii, la fel ca toti românii, au dreptul sa circule liber si sa munceasca in Uniunea Europeana (UE). Asta nu este, insa, destul. “Eliminarea restrictiilor impuse românilor de unele state membre trebuie sa fie insotita de masuri concrete pentru combaterea discriminarii si exploatarii acestora”, arata eurodeputatul Minodora Cliveti, membra a Comisiei pentru ocuparea fortei de munca din PE.
Ea considera ca recentele luari de pozitii ale unor politicieni din UE sunt daunatoare, venind in contradictie cu principiile pe care UE a fost construita si vrea sa functioneze.
“In situatia in care ar aparea probleme generate de fluxuri mari de lucratori, statele membre pot apela la Fondul Social European, care ofera 10 miliarde euro anual, din care 20 la suta trebuie cheltuite pentru incluziune sociala si combaterea saraciei.”
Minodora Cliveti
Dreptul la munca al românilor deriva din calitatea acestora de cetateni europeni, mobilitatea fiind un instrument concret de crestere economica si coeziune. (S. P.)
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.