Conducerea Asociatiei de proprietari nr. 17 „Sfântul Vasile” lupta cu 60 de proprietari de apartamente pentru a recupera o datorie de 660 milioane de lei vechi.
Administratorul asociatiei sustine ca suma ar acoperi intretinerea a 417 apartamente pentru doua luni. Majoritatea datornicilor au acumulat sume impresionante pentru ca nu au mai trecut pe la intretinere de câtiva ani.
„Ma lupt chiar cu o familie de avocati care detin doua apartamente si au acumulat, la cele doua locuinte, aproximativ 100 de milioane lei vechi.
La blocul nr. 7 bara din Cornisa, am pus afis cu datornicii si, din 68 de milioane lei vechi, cât aveau, au platit doar 3 milioane.
Dupa ce am pus afisul la avizierul blocului, au venit amândoi la mine, sa ma acuze ca le-am stricat imaginea si ca ma dau in judecata.
Mi-au reprosat ca nu le-am calculat corect intretinerea, dar au refuzat sa refacem impreuna calculele. Aceeasi familie mai are un apartament la blocul nr. 7 turn, care tine tot de asociatia noastra si, acolo, are o datorie de 35 milioane lei vechi, suma neplatita din luna august 2011”, declara Constantin Cojoc, administrator la Asociatia de proprietari nr. 17 „Sfântul Vasile”.
El spune ca a avut proces pentru unul dintre apartamentele in discutie, iar judecatorul a inchis dosarul, pentru ca a fost coleg cu pârâtul.
Un alt debitor locuieste la blocul nr. 4 si are o datorie de 2.475 lei, acumulata din luna iulie 2010. In acelasi top se regaseste si proprietarul de la blocul nr. 6/B/20 care are o datorie de 3.220 lei, urmat de cel care sta la blocul 7/A/7 care are 1.810 lei, suma neplatita din luna octombrie 2011 si locatarul de la blocul nr.8/A/2 care a adunat in contul asociatiei o datorie de 2.111 lei din ianuarie 2012.
„Acesta din urma este veteran de razboi si ne-a venit hotarâre judecatoreasca pentru executare silita. Pierdem foarte mult in instanta cu dosarele, pentru ca judecatorii le resping din varii motive, iar termenele sunt puse la intervale foarte mari.
Intervin, apoi, amânarile si, uite asa, ajungem sa ne recuperam banii de la debitori foarte greu. Dupa parerea mea, in cazul asociatiilor de proprietari, trebuie sa fie o singura sedinta in instanta, o singura hotarâre, iar decizia sa se dea pe loc”, spune Cojoc.
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.