27 decembrie 2024

Băcăuanca Dorina Burlacu, prima româncă invitată la Congresul Mondial de Gastronomie Științifică

Chef Dorina Burlacu, o româncă stabilită de peste 30 de ani în Italia, își va reprezenta țara cu mândrie la prestigiosul Congres Mondial de Gastronomie Științifică, desfășurat la Universitatea din Barcelona, în perioada 11-13 noiembrie 2024.

Dorina este o bucătăreasă dedicată și pasionată, originară din Brusturoasa, județul Bacău, care și-a construit o carieră de succes în Italia, la Reggio Emilia, unde a ajuns la vârsta de 23 de ani. Aici și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie, fiind mereu dornică să inoveze și să perfecționeze arta culinară.



În anii petrecuți în Italia, Dorina Burlacu a studiat alături de bucătari renumiți și a obținut un Master în Nutriție Culinară, devenind astfel un susținător fervent al unei alimentații sănătoase, bazate pe știință. Cu ajutorul cunoștințelor sale, Chef Dorina a creat rețete inovatoare care îmbină gustul cu beneficiile nutriționale, colaborând îndeaproape cu medici și nutriționiști. Dorina este, de asemenea, o prezență activă în cadrul institutelor regionale de formare, unde împărtășește din experiența ei tinerelor generații, dar și un participant constant la competițiile naționale și internaționale de gastronomie.

În vara anului 2023, Dorina Burlacu a fost inclusă în prima clasă la nivel mondial a Școlii Internaționale de Vară de Gastronomie Științifică, organizată de Universitatea din Parma în colaborare cu Universitatea din Barcelona. Această experiență a consolidat cunoștințele și dedicarea ei pentru gastronomia științifică, iar acum, în noiembrie 2024, este pregătită să fie prima româncă participantă la acest congres mondial, un eveniment de mare prestigiu pentru comunitatea culinară internațională.

Cu mândrie românească, Dorina invită pe toți cei care îi împărtășesc visul și pasiunea să fie alături de ea și să sprijine această inițiativă, care aduce un omagiu tradițiilor culinare românești, îmbinate cu știința modernă. Chef Dorina Burlacu demonstrează că românii pot reuși și pot arăta lumii frumusețea și valoarea culturii gastronomice naționale.

Despre Dorina Burlacu

Din Brusturoasa, în marile restaurante din Europa

O băcăuancă la „Săptămâna bucătăriei italiene” în Paris

Chef Dorina Burlacu, originară din Brusturoasa-județul Bacău, a primit medalia de aur pentru cariera profesională din Italia



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img