5 noiembrie 2024

BACALAUREAT 2023, sesiunea a doua: candidați înscriși, calendar, centre de examen

Pentru această sesiune a examenului de Bacalaureat 2023, în județul Bacău s-au înscris în total 841 de candidați. Aceștia vor susține probele în 4 centre de examen, stabilite la Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacău, Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Onești și Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comănești.

Centrul zonal de evaluare este organizat la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău.
Conform metodologiei aprobată prin ordin al ministrului Educației, emis încă din luna iunie, înainte de a începe prima sesiune a acestui examen, probele orale de competențe lingvistice (la Limba română și o limbă de circulație internațională studiată la clasă), dar și de competențe digitale sunt echivalate cu mediile obținute de candidați în anii de liceu, la aceste discipline, iar această echivalare va avea loc în perioada 7-11 august.



Candidații înscriși la acest examen vor susține doar probele scrise, după următorul calendar:

• 16 august 2023: Limba și literatura română;
• 17 august 2023: Proba obligatorie a profilului;
• 18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării;
• 21 august 2023: Limba și literatura maternă (în județul Bacău nu s-a înscris niciun candidat).

Pe 25 august se vor afișa primele rezultate la probele scrise (până la ora 12.00), iar în aceeași zi se depun și contestațiile (între orele 12:00-18:00), între 26 și 28 august se vor rezolva aceste contestații, urmând ca rezultatele finale ale acestei sesiuni de Bacalaureat să fie afișate în data de 29 august.

Candidații care depun contestații, completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Afișarea rezultatelor, se face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul General Privind Protecția Datelor – RGPD/GDPR),

Ca o noutate, începând cu această sesiune a examenului de Bacalaureat, toate lucrările vor fi evaluate digitalizat. În 2022, dar și anul acesta, pilotarea corectării digitalizate pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat s-a făcut deja în județele Călărași și Dâmbovița, iar acest procedeu se va extinde pentru toate examenele naționale.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri