Cam toate guvernările și-au bătut joc de pensionari. De cei adevărați, nu de ăi’ de s-au trecut pe tușă cu pensii nemeritate, „grație” mânărelilor unor politicieni. N-ai cum să înțelegi cum un polițist, la doar 40 de ani, ajunge să se alăture venerabililor care au adunat în oase aproape jumătate de secol … de muncă. Și nici cum un jandarm, un magistrat sau mai știu eu ce om care, la vârsta asta, încă mai poate face multe pentru societate. Oare, s-au gândit guvernanții că, în popor, celor care ating pragul de 40 de ani li se spun „oameni în floarea vârstei”, „în toată strălucirea, în plină putere, frumoși, zdraveni”? Cel mai probabil, nu. Sau că pensionarii îndreptățiți să ajungă să se mai bucure de viață după 65 de ani sunt, în mod ironic, salvatorii sistemului de pensii? Pentru că, din păcate, doamna cu coasa îi seceră mult mai devreme, scutind, astfel, statul să le mai plătească acea brumă de bani.
Actualii guvernanți au reușit să decimeze pătura pensionarilor, chiar și pe acei muritori de rând care, la alegerile din toamna trecută, nu au mai ieșit la vot, cum o făceau altădată, scârbiți, pesemne, de întreaga clasă politică. Cei care, să zicem, au supraviețuit batjocurii perpetue se confruntă, din nou, cu lipsa alimentelor de bază, necesare traiului minim, simplu, de subzistență. Nu trebuie să fii mare economist ca să observi că totul este mai scump, față de acum câteva luni, nu mai zic de anul trecut: pâinea, laptele, apa, gazul, curentul. Nu mai spun de medicamente, absolut indispensabile celor mai mulți dintre bătrânii pe care societatea i-a supt de energie și de bani. Mă-ntreb, oare mamele „voinicilor” de la București care se luptă cu nevolnicii pensionari (femei cumsecade, îmi doresc să cred), or fi trăind cu mizeria de pensie, blocată până la anul? De când au venit băieții aștia la putere, nici pomeneală de dublare a pensiilor, așa cum promiteau cei de dinaintea lor.
Jumătate să fi fost. Dar, nici măcar cu mizeria aia de 8% să nu crească, din toamnă?! Doar au au cotizat, cât timp au muncit, iar ca să primească înapoi ce-au dat, pensionarii de drept ar trebui atingă… suta de ani. Cu 1.600 de lei pe lună. Banii rămași de la răposați sunt cheltuiți pe avioane de hârtie de către guvernanți, în loc să fie direcționați către supraviețuitorii care se încăpățânează să subziste cu o coajă de pâine și o lingură de apă.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.